/ Продава се Opel Calibra с пробег от 20 000 километра

Продава се Opel Calibra с пробег от 20 000 километра

Нетунингован Opel Calibra с пробег от само 20 000 километра – звучи като шестица от тотото, но е истина. Една такава Calibra се продава в момента!

Opel Calibra: противоречивото Coupé, предлагано от Opel между 1989 и 1997 г. За мнозина дизайнът бе доста обикновен, защитата срещу корозия – не особено добра, а Calibra често падаше жертва на тунинг-ентусиасти.  Тези диви 90-те години доведоха до това, че днес почти няма оцелели нетунинговани екземпляри на Calibra. Има обаче и изключения!

Автокъща Usta-Automobile в Ремзек, Германия в момента за продажба се предлага нетунингован Opel Calibra 2.0i в оригинално състояние. Черното Coupé е с първа регистрация от февруари 1991 г. и за 32 години е изминало само 20 700 километра.

Calibra 2.0i със 115 к.с.

Макар и при този екземпляр от втора ръка да не се касае за 16V-версията, нито за доста търсената версия Turbo, но с разполагащия със 115 к.с. и 170 Нм четирицилиндров агрегат (C20NE) Calibra е съвсем прилично моторизирана. Особено, когато той е в комбинация с 5-степенаната механична скоростна кутия, а не с 4-степенната автоматична.

Благодарение на сензационния си коефициент на аеродинамично съпротивление от 0,26, който по онова време прави Calibra световен шампион по аеродинамика, дори и базовата версия на модела вдига поне 200 км/ч. За тази Calibra посочената стойност е 205 км/ч.

Втора ръка и само 20 700 километра пробег

Не е ясно, дали черният екземпляр е вдигал толкова някога. Първата му собственичка е била дама, която е карала автомобила съвсем рядко до 2000 г.  След това колата попада у колекционер. Според продавача този Opel е доста поддържан и това личи от снимките. Отвън и отвътре автомобилът е в много добре поддържано състояние.

Оборудването не е прекомерно богато, но все пак има електрически стъклоповдигачи и плъзгащ се покрив. При внимателно вглеждане се  вижда, че надписите на бордовия компютър са на италиански. Изглежда автомобилът е доставен първо в Италия. Последната сервизна инспекция на тази Calibra е от 2005 г. при пробег 12 266 километра.

Цената на този Opel е 29 500 лв.

Така, че е препоръчително следващият собственик да закара веднага автомобила в сервиза за проверка. Вероятни има подлежащи на смяна износващи се части – това пък е и аргумент за преговори относно цената. В момента за автомобила се искат 29 500 лв.

Употребявани екземпляри на Calibra се предлагат и за под 6000 лв., но повечето от тях са доста използвани и тунинговани.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин