Продава се Mustang от 67-ма с 500 к.с.


17
авг.
2019

Ford Mustang Fastback е един от най-горещите американски олдтаймери. Сега един перфектно поддържан Mustang от 67-ма с тунинг от Roush и над 500 к.с. е обявен за продажба!

Той е американската мечта от края на 60-те години на миналия век: моделът от първото поколение на Mustang и до днес е най-любимият и най-легендарния модел на серията. Mustang Fastback от 1967 г. е нещо като синоним на Muscle-Car – с V8 двигателя си и непреходния си дизайн. Сега за продажба е обявен един специален екземпляр на иконата на Ford: Ford Mustang Fastback в топ-състояние, с много повече мощност в сравнение със серийния модел. Според търговеца американският автомобил разполага с 518 к.с., а максималният му въртящ момент е 715 Нм. Първоначално моделите на Mustang от това поколение дори и с Big Block-V8 двигател под капака са притежавали максимум 324 к.с. Базовият двигател на обявения за продажба модел е заменен от 7,0-литров V8 от реномираните тунинг-специалисти на тема Ford Roush Performance. Пробегът, изминат от двигателя, е само 4230 километра.

Луксозно оборудване с модерна техника

В обявата пише, че тунингът и преработката на олдтаймера са продължили около 4 години – извършени са от специализирани фирми от Германия. Налице са всички фактури, експертиза от Classic Data, които са определили състоянието на автомобила като безупречно. И действително на снимките Fastback изглежда като нов – включително и вътрешното пространство. Оборудването на този Mustang е значително по-луксозно от първоначалното: климатична инсталация, електрически стъклоповдигачи и отопление на седалките, както и камера за заден ход са непознати екстри за 60-те години на миналия век. Воланът, седалките и голяма част от интериора са тапицирани с тъмна кожа, аудиосистемата е ретро – Becker Mexico, също така има навигационна система и MP3-плейър. Посредством хромирания лост на централната конзола водачът сменя предавките на автоматичната 6-степенна трансмисия. Освен това този Roush-Mustang е оборудван с тракшън контрол. макар и далеч от оригинала, тази екстра прави автомобила значително по-стабилен по време на дъжд.

Толкова струва този Roush-Mustang

Така тунингованият Mustang е скъп: иска за колата 330 000 лв. Иначе оригинален Ford Mustang Fastback от второ поколение може да се намери и за около 130 000 лв. Но все пак този Mustang е уникален по своето оборудване и своята мощност. 

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >