Продава се Mercedes C 180, каран от 90-годишна, с пробег под  50 000 км

1805
2022

В eBay се появи интересно предложение за почитателите на Mercedes: за продажба е обявен Mercedes C 180 W 202, който е бил притежание на възрастна дама, която се е грижила много добре за него. Информацията!

Перфектният олд- или йънгтаймер: автомобилът е добре поддържан, в перфектно състояние и е каран от възрастна дама.

Не вярвате, че съществува ли? В eBay за продажба се предлага Mercedes C 180 der W 202 от 1996 г., който отговаря на всички мечтани критерии и освен това има сравнително малък пробег.

Сякаш този C-клас е слязъл вчера от конвейера

Търговецът иска за употребявания автомобил 17 500 лв. на пръв поглед не изглежда малко, но след като получите информацията за колата, ще се успокоите. Първата регистрация на този C-клас е била през април 1996 г., а датата на следващия преглед при TÜV е през март 2024 г.

Километражът показва 47 665 километра. Оборудването на борда включва ABS, въздушни възглавници, електрически стъклоповдигачи и сервоуправление.

На снимките автомобилът изглежда така, сякаш е слязъл вчера от конвейера. Лакът блести, всички детайли включително и оригиналните тасове са налице. На пръв поглед няма следи от употреба – дори и да ги има, те са минимални.

Положителното първо впечатление продължава и във вътрешното пространство. Тама също няма неща, които да изглеждат износени, повредени или стари.

Естествено 122-те конски сили на 4-цилиндровия мотор не правят този C-клас състезателен автомобил. Но определено са достатъчни за спокойно пътуване при хубаво време.

Предишната собственичка на автомобила е била 90-годишна дама, която лично е позната на търговеца. Цялата поддръжка на колата е извършвана в сервиз на Mercedes.

Какво трябва да знаем преди покупка на W 202?

През 1993 г. на пазара се появява серията W 202 на пазара – роден е „C-клас“. W 202 предлага повече място и е по-комфортен от предшественика си (W 201). Трите цифри след C посочват работния обем на C-клас. Линиите на оборудването са „Classic“, „Esprit“, „Elegance“ и „Sport“.

През 1995 г. разполагащият със 193 к.с. C 230 Kompressor привлича вниманието. През 1996 Mercedes пуска и комби-версията на модела T-Modell. През 1997 г. със C 220 CDI се появява и първият лек автомобил на Mercedes с директно впръскване Common-Rail. Топмоделите се наричат C 36 AMG (280 к.с.), C 43 AMG (306 к.с.) и C 55 AMG (367 к.с.).

Най-големият враг на W 202 е ръждата. Сред причините са лаковете на водна основа, както и недостатъчно добрата защита срещи корозия. Не помага и използваното от 1998 г. ново грундиране. Дори напротив – то влошава проблема.  

Постепенно от Mercedes се справят с течовете от 4-цилиндфровите и 6-цилиндровите агрегати . При някои автомобили електрониката води собствен живот. Акумулаторът и алтернаторът не издържат толкова, колкото се очаква от подобен модел. Ако има луфт в кормилните накрайници, това се дължи на силата на сервоуправлението и на силното навиване при маневриране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин