Продава се M4 GTS с 500 к.с.


1
ное.
2019

GTS е кулминацията на Серия M4 на BMW. 500 състезателни „кончета“  и елегантно спортно Coupé. Едно от само 700-те произведени екземпляра сега е обявено за продажба!

Бъбреците на новите BMW-та стават все по-големи. Феновете, които харесват елегантните предници на миналите модели, хвърлят поглед към M4, един от най-красивите модели от Мюнхен през последните години. През 2014 г. спортното Coupe на M-групата, със сдържани по отношение на размерите бъбреци, агресивна визия и 431 к.с. Автомобил, позициониран между M3 и M5, красив и мощен. Най-мощният и най-агресивен M4 е пуснат от BMW през 2016 г.: M4 GTS. Лимитиран на 700 екземпляра, 500 к.с. и максимална скорост от 305 км/ч – състезателен автомобил с Coupé-форма, с много спойлери и задно крило. Сега един от тези ексклузивни автомобили е обявен за продажба – при това с малък пробег.

3,0 кг на к.с. и над 300 км/ч максимална скорост

Регистрираният за първи път през 2017 г. GTS е с пробег от само 9900 километра, а следващият технически преглед е през 2021 г. Предлаганият автомобил е внос от САЩ. Под капака му работи познатият ни от M3 F80 редови 6-цилиндров мотор с работен обем от 3,0 литра и битурбо. От BMW са усъвършенствали реакцията му, а освен това се използва „иновативна форма на водно впръскване“ – според BMW. Резултатът: точно 500 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент при тегло от 1,5 тона. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема от M4 за 3,8 секунди. рансмисията е 7-степенна автоматична с два съединителя и Drivelogic. Впечатляващо: за обиколката на Нордшлайфе M4 GTS се нуждаеше от 7:28 минути – на нивото на Porsche Carrera GT или McLaren MP4-12C.

Голям брой карбонови елементи и без задни седалки

Многото карбонови елементи (преден капак, дифузьор, спойлери) правят GTS не само със 150 кг по-лек от серийната версия, но и доста по-наточен. Джантите са M в цвят Acid Orange, които при необходимост надеждно биват спирани от карбонови-керамични спирачни апарати. Отзад титановите тръби осигуряват подобаващ звук. Вътрешното пространство на това BMW-Coupé придава усещане за състезателен спорт: спортни седалки, спортен волан и клетка срещу преобръщане (вместо задни седалки) подчертават характера на „бегачката“. Разбира се водачът на M4 не трябва да се оказва от лукса: Head-up дисплей, светлинен пакет и асистент за паркиране са само някои от екстрите.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >