Продава се Kadett GSi 16V от първа ръка!


21
авг.
2019

Opel Kadett GSi някога бе преследвач на GTI, а дори бившият германски канцлер Хелмут Шмидт има такъв. Сега един поддържан E-Kadett с цилиндрова глава Cosworth и 150 к.с. от първа ръка е обявен за продажба!

С Opel Kadett E GSi 16V хората от Рюселсхайм пускат на пазара модел, който е готов за битка с Golf GTI. Дори бившият германски канцлер Хелмут Шмидт се поддава на чара на бързия модел и притежава такъв в периода 1991 г. – 1996 г. Автомобилът на Opel се счита за ловец на GTI, тъй като неговите 115 к.с. от 4-цилиндров двигател ускоряват вихрено тежащия 965 кг Kadett E GSi. Сега за продан е обявен този Kadett GSi 16V от 1989 г. с малък пробег.

Докато бившият канцлер Шмидт е карал спокойно модела из родния си град Хамбург, със своя 2-литров 4-цилиндров мотор Kadett GSi 16V е можел да се придвижва и по съвсем друг начин. Работещият под капака на Opel 2-литров редови 4-цилиндров агрегат, разработен за наследника на Rekord Omega е предназначен за тази версия на модела, докато стандартният GSi е с двигател с работен обем от 1,8 литра. По-голям обем – по-голяма мощност. така 16-клапанният двигател разполага със 130 к.с.

150 к.с. благодарение на цилиндрова глава на Cosworth

Двигателят на Opel-а от обявата разполага благодарение на цилиндровата глава Cosworth със 150 к.с. и ускорява за 7,6 секунди до темпо 100 км/ч, като максималната му скорост е 220 км/ч. Според обявата подобен модел не може да бъде намерен в такова добро състояние: с безупречна сервизна книжка, от първи собственик и от 1989 г. е собственост нa семейство, което е изминало общо 32 000 км. Освен това лакът на автомобила е оригинален. Хората са го карали само през лятото. Всички оригинални документи са налични. Оборудването на състезателния Kadett включва волан с кожена тапицерия, алуминиеви джанти, спортни седалки и плъзгащ се покрив. Единствено цената от 50 000 лв. е доста солена.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >