Продава се Golf 3 Variant на 52 000 км, каран от 92-годишна баба

2909
2021

Има Golf-ове с по-добра слава от тази на „тройката“. Причините са различни: от една страна, при третото поколение на модела от 1991 г. теглото беше увеличено без мощността в базовите моторизации да бъде вдигната. В очите на много фенове дизайнът е прекалено закръглен, освен това под ръководството на Хосе Лопез Volkswagen сваля нивото на качество и пести от анти-корозионната защита (всичко това е познато като „Ефектът Лопез”). И какво, изобщо да не се заглеждаме по Golf III? Не, защото има и добри предложения!

VW Golf 3 предлага много по-голяма сигурност от предшественика си

Защото моделът от Волфсбург има някои силни страни в сравнение с предшественика си. Особено що се отнася до технологиите за безопасност: ABS вече се предлага в Golf като опция. Вратите са усилени за по-добра защита, а предните, по-късно – и страничните въздушни възглавници, осигуряват по-добра пасивна безопасност – както и по-устойчивата (по-тежка) каросерия. Има и нововъведения под предния капак, aко решите да инвестирате малко повече: в Golf 2 няма нито двигатели TDI, нито шестцилиндрови агрегати. През годините Golf „тройка“ се разрасна в цяло семейство модификации – хечбек с три или пет врати, комби и кабриолет.

Много пластмаса в интериора, но поне той е в добро състояние.

Golf 3 от 1996 г. в момента се продава в eBay. Според продавача по колата няма и грам ръжда – дори само затова си заслужава да огледате автомобила. 92-годишна дама за последно е карала червения Variant. Сервизната книжка е попълнена до пробег от 46 000 км (през 2012 г.). Днес комбито е само на 52 000.

Най-големият недостатък на предлагания Golf Variant е, че под капака работи най-малкият бензинов двигател с едва 60 к.с. Така че не можете да печелите състезания с този „германец“. Но иначе оборудването е доста впечатляващо: то включва ABS, електрически шибедах, радио Alpha и оригиналните алуминиеви джанти. Някои дребни щети са отстранени от автокъщата Sky Automobile в Ешвайлер (близо до Аахен, федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия) по метода Smartrepair. Цветът „Classicrot“ пасва много добре на комбито. Освен това задната част на Variant-а изглежда значително по-малко заоблена от тази на хечбека с три или пет врати.

Нисък товарен ръб и много място: багажникът може да побере до 1452 литра.

Какви са цените на употребяваните Golf 3 днес?

Нивото на цените на Golf 3 все още е много ниско – което е още един важен аргумент в подкрепа на този модел. В интернет вече има автомобили с пробег около 60 000 километра за около 5000 лв.

За този Golf дилърът е обявил цена 8900 лв. С изключение на разлепения таван (типичен дефект), по Golf-а нямало дефекти, поне според информацията от продавача. В цената са включени също преглед, нови гуми и смяна на моторното масло. Така че си заслужава този Golf от третото поколение да бъде огледан.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин