Нашите съвети » Продава се Ferrari F40 „Competizione“!

Продава се Ferrari F40 „Competizione“!

0908
2022

Участвало е в безброй състезания и впоследствие е напълно реставрирано

Ferrari F40 едва ли има нужда от представяне. Звездата на суперспортните автомобили от 80-те години е легенда и предшественик на Ferrari LaFerrari, на Enzo и на F50. Днес един от тези екземпляри е обявен за продажба. И както бързо можете да установите, това F40 не е съвсем оригинално. Историята му и извършените промени си струват да хвърлите един поглед на автомобила. Цената? RM Sotheby’s дават информация за нея при запитване.

Този екземпляр е с номер на шаси 80782. В обявата на RM Sotheby’s след производството си през ноември 1989 г. автомобилът е доставен на официалния вносител на марката в Нидерландия. В продължение на три години това Ferrari е подготвяно от Cavallino Tuning (спортното подразделение на Kroymans), за да бъде прработен автомобилът в състезателна кола. V8-двигателят е запазен в оригинално състояние. Окачването, спирачките и уреди – не са. А, и навремето автомобилът е бил лакиран в жълт цвят.

През 1995 г. това F40 е получило още модификации от G-Tex със седалище във Великобритания. RM Sotheby’s посочва, че и двигателят на Ferrari е бил тунингован. Мощността е в диапазона на 700 к.с.. След това, през 1997 г. автомобилът е продаден на Мишел Опрей, отново е усъвършенстван и е използван в състезания до 2006 г.  След това британския състезателен отбор го купува и го използва в състезание до 2009 г.

Преди автомобилът да е бил купен от настоящия си собствен, е бил изпратен в Маранело, за да бъде този F40 изцяло реставриран. Пребоядисан е в цвят „Grigio Nardo“. Притежателят на автомобила е похарчил около 250.000 лв. за реставрирането. Предполага се, че неговото Ferrari разполага с между 700 и 1.000 к.с. 

Ако погледнем обявите за нормално Ferrari F40, не е невероятно, че този екземпляр се продава на цена от 4 милиона лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин