Продава се Audi RS 6 Avant със 730 к.с. от V10 и тунинг на MTM


20
мар.
2021

RS 6 C6 с битурбо V10 агрегат е доста брутален автомобил. А този тук разполага със 730 к.с. благодарение на тунинга на MTM. Сега това комби е обявено за продажба

10 цилиндъра в серийно комби – досега такова нещо е имало само два пъти. Веднъж в BMW M5 E61 и между 2008 и 2010 г. в Audi RS 6 C6 Avant. Докато BMW използва V10 атмосферен двигател с 507, от Audi избират битурбо V10 мотор с работен обем 5 литра и внушителните  580 к.с. Именно един такъв автомобил в момента се продава в Ebay. И сякаш тази мощност не е достатъчна, автомобилът е тунингован от специалистите от MTM и сега разполага със 730 к.с. Звучи примамливо, но всъщност автомобилът е се предлага с оригиналния си двигател.

Според обявата причината за смяната на двигателя е голямата загуба на охладителна течност. Принципно смяната на двигателя не е евтина  работа – явно собственикът е инвестирал немалко в автомобила.  За съжаление смененият мотор е употребяван с пробег 84 000 километра. Разбира се чисто нов би означавал по-голяма сигурност , но без монтажа би струвал 80 000 лв. Все пак при смяната на двигателя са сменени всички свещи, уплътнения и гарнитури. В момента пробегът на двигателя е 89 000 километра, а самият автомобил е изминал немалките 235 000 километра. 

730 к.с. за 11 секунди от 0 до 200 км/ч.

В този случай трябва да направите обстойна проверка на автомобила. Най-вече, защото по-голямата мощност означава допълнително натоварване на двигателя. 730 к.с. и 785 Нм вместо 650 Нм са постигнати посредством допълнително устройство за управление на мотора. Прибавяме и нов въздушен филтър и нова спортна ауспухова уредба. MTM посочват за спринта от 0 до 100 км/ч 3,6 секунди, а този до 200 км/ч продължава само 11 секунди.

Освен цената трябва да обърнете внимание и на разходите за поддръжка

Оборудването на това RS 6 е съвсем прилично, но не и прекалено щедро. Подгряване на седалките, навигационна система и аудиосистема Bose – всичко това е налице, но не и пърформънс-екстри като керамични спирачни дискове например. Затова пък има два интегрирани в предните облегалки монитора, което всъщност може и да не се хареса на всеки. Според обявата RS 6 не е катастрофирало, има безупречна сервизна история и е от втора ръка. Автомобилът се намира в Инголщадт, налице е и документацията за тунинга от MTM. Комбито се предлага с два комплекта гуми и джанти. Тоест RS 6 е чудесен автомобил за всекидневието – дори и през зимата. Към момента (петък) най-високото предложение за колата беше 34 000 лв. Разбира се при подобен модел не бива да пренебрегвате разходите за поддръжка и ремонти. Затова най-добре проверете обстойно за евентуални проблеми преди покупката RS 6.

Още по темата