Продава се Audi RS 3 с над 600 к.с.


2
сеп.
2019

Тунинг-специалистите от HGP са наточили здраво един RS 3 Sportback, като са оборудвали спортното Audi с мощност от 606 к.с. Това компактно „оръдие“ е обявено за продажба!

Способностите на тунинг-специалистите от HGP междувременно са легендарни, като облагородените модели на VW, Audi или Porsche отговарят на най-високите претенции. Един от най-вълнуващите автомобили, напускали сервиза на HGP, сега е обявен за продажба! Става дума за Audi RS3 Sportback от второ поколение, произведен през 2018 г. Първоначално животът на разполагащият с 400 к.с. и 480 Нм компактен спортист е преминал като служебен автомобил на Audi AG. През 2019 г., при пробег от 6000 километра, притежателят му го предава в ръцете на шефа на HGP Мартин Греф – и той го превръща в чудовище!

Мощността и максималната скорост са впечатляващи!

Междувременно това RS 3 e обявено за продажба с пробег от 8500 километра, мощност от 606 к.с. и максимален въртящ момент от 710 Нм. Максималната му скорост пък е 320 км/ч. За целта хората от HGP са модифицирали 2,5-литровия 5-цилиндров мотор с тубина, собствено производство, оптимизирали са всмукателната уредба и притока на въздух. Максималното налягане на пълнене сега е 2,1 атмосфери. Трансмисията е автоматична DSG, а опционално колата се предлага и с ръчен режим. Автомобилът няма филтър за твърди частици. Скоростта е невероятна – нито един друг RS 3 не е толкова бърз: след 3,1 секунди достигате 100 км/ч, а след почти десет секунди и темпо 200 км/ч. за сравнение: серийната версия дава резултати: 3,8, респективно 13,9 секунди.

 При тези качества вероятно външният вид не е толкова важен, но все пак той е същевременно сдържан и многообещаващ. Петместният модел блести в цвят черен металик, като единствено 19-цоловите джанти са сребристи. Audi-то на HGP е със смъкната каросерия – иначе няма разлики спрямо серийната версия. Хвърляме и поглед във вътрешното пространство: топ-оборудване с панорамен покрив, отопляеми седалки тип корито и аудиосистема Bang&Olufsen.

Толкова струва това Audi RS 3 на HGP

Естествено впечатляващите качества на това RS 3 Sportback си имат цена и тя не е малка: 160 000 лв., но пък този модел предлага топ-оборудване и невероятна мощност.

Видео можете да видите тук:

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >