Продава се юбилеен Volkswagen Golf 4 GTI на 12,8 километра!

2007
2021

Четвъртото поколение на Volkswagen Golf GTI не е сред най-обичаните на VW-сцената. Когато Golf 4 беше представен в края на 1997 г., някогашната спортна модификация за кратко падна до ниво на оборудване, което можеше да се комбинира с различни двигатели. През 2001 г. базираната във Волфсбург компания предприе контрамерки и точно за 25-годишнината на иконата лансира специалното изпълнение 25 Jahre GTI, ограничено до 3000 бройки. Golf от тази рядка серие скоро ще бъде пуснат на търг от Silverstone Auctions!

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ VOLKSWAGEN GOLF GTI

Специалното при този екземпляр е, че това е 19-годишна нова кола, защото GTI-то е само на 12,8 километра (осем мили). И не, тук не говорим за дневния километраж, а за общия пробег! A тъй като става въпрос за чисто колекционерски автомобил, надали повечето заинтересовани ще се притеснят от десния волан. Не е ясно защо Volkswagen-ът е на толкова малко километри. Автомобилът от специалната серия е с първа регистрация от 1 октомври 2002 г., но след това изобщо не е каран. Очевидно Golf-ът е бил съхраняван на сухо място, тъй като от аукционната къща ни уверяват, че не се различавал от нов. Jubi GTI създава точно това впечатление на снимките. Боята (Reflex Silver Metallic) изглежда също толкова безупречно, колкото интериора и джантите BBS.

Няма да откриете добре познатите проблеми с люпещия се Soft-лак в интериора на този Golf 4.

Разликите спрямо нормалния GTI

Със специалния модел 25 Jahre GTI, представен през 2001 г., Volkswagen най-накрая лансира Golf 4 GTI, който се откроява визуално от стандартния Golf. Единствените оптични характеристики на стандартния Golf 4 GTI по ​​онова време са 16-цолови джанти, седалки Recaro и специални лайстни. В допълнение, GTI се предлага с различни задвижвания, от дизел със 110 к.с. до 1,8 Turbo със 180 к.с. Базираната във Волфсбург компания избира именно 20V-двигателя за юбилейния модел, но също така му дава допълнителни спортни екстри като пакет спойлери, състоящ се от предна и задна броня, прагове и спойлер на покрива, по-голям ауспух и 18-цолови джанти BBS , така че да се разпознава като истински спортист още от пръв поглед. В интериора спортната програма продължава със седалки Recaro с надписи GTI, „перфорирани“ педали и характерната голф топка на скоростния лост, напомняща на Golf I GTI. Юбилейният модел се предлага само в трите екстериорни цвята „Reflex Silver Metallic“, „Tornado Red“ и „Blackmagic Pearl Effect“. Всеки цвят е положен върху 1000 бройки от моделите.

В подготовката за аукциона Golf-ът е преминал сервизна инспекция – първата от 19 години насам.

Каква цена ще постигне специалният модел 25 Jahre GTI?

Заради ниския пробег и състоянието като на нов автомобил, представеният тук GTI, който ще бъде пуснат на търг на 31 юли 2021 г., е уникален и особено интересен за колекционерите. Golf се предлага без минимална цена – следователно продажбата е безопасна. Трудно е да се определи справедлива цената, тъй като на пазара няма сравним автомобил. Предлагането на специалните версии 25 Jahre GTI е доста ограничено – и затова обявите варират от около 6000 евро за автомобил на 290 000 километра до 21 900 евро за „лачен“ екземпляр. На този фон нищо чудно „Jubi GTI“ на Silverstone да постигне цена от близо 50 000 евро.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин