Продава се черен Mercedes 280 CE с тунинг на Zender в AMG-стил


27
февр.
2021

Coupé-то от Mercedes серия 123 и днес е елегантен и представителен автомобил. В eBay за продажба е обявен изцяло черен 280 CE!

Mercedes 280 CE със 185 к.с. показва в серия W 123 (1975-1986) гени на спортист. За разлика от седана с класическата форма на каросерия Coupé-то (C 123) с по-късо междуосие и отказ от средна колона е значително по-елегантно и представително. В Букенхоф, Бавария в момента се продава тунингован 280 CE с „Zender AMG Styling“ от 1982  г. за около 51 500 лв. в eBay!

Изцяло черното Coupé е изминало досега 130 023 километра. Benz-ът е тунингован по онова време от Zender в модерния AMG-Style – така всички хромирани части са боядисани в черно, а джантите са AMG и също са черни. В Mercedes работи 2,8-литров редови 6-цилиндров агрегат със 185 к.с., комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия.

Историята на този Mercedes 280 CE е документирана

C 123 е оборудван с електрически плъзгащ се покрив, отопление на седалките, аудиосистема и среден подлакътник. Оригиналните документи на автомобила са налице, историята му е документирана. Има и експертиза от Classic Data, която удостоверява, че състоянието на колата се оценява с 5+. Актуалната пазарна стойност на нетунингован 280 CE (CE 123) според Classic Data е около 32 000 лв. в състояние 2 и 16 000 лв. в състояние 3. Въпреки, че този Mercedes е рядкост, може да се преговаря за цената, а клиентите трябва да проверят за евентуални повреди вследствие на дългото стоене на автомобила!

C 123 блести с ежедневна пригодност и чудесен комфорт

Специалистите смятат 123 за вече автомобил. Ръждата и техническите проблеми не са подминали и последния хромиран модел на Daimler, особено ако предишният собственик е пестил от поддръжката. Кафявата чума напада калниците, окачването, праговете и дъгите на калниците. За Coupé-то трябва да проверите и кантовете на задните странични прозорци, мехури има и в преходната зона между задната колона и калниците. Двигателят на 280 може да измине милиони километри – стига редовно да получава ново масло. Добре запазени и ремонтирани 123-ки Coupé-та като това от обявата радват притежателите си с добра пригодност за всекидневието и фин комфорт. Естествено не трябва да очаквате динамични характеристики на състезателен автомобил. Всичко, което ви е необходимо за поддръжката и техниката, ще намерите при Mercedes.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин