Продава се употребяван футуристичен електрически SUV

1605
2024

Във Вилхелмсхафен, Германия частно лице продава Hyundai Ioniq 5 72,6 kWh „Uniq“ за под 70 000 лв.

За всички онези, които държат на голямото пространство в един електромобил, както и на голям капацитет на батерията заедно с бързо зареждане, Hyundai Ioniq 5 е много добър избор. Този екземпляр във Вилхелмсхафен, Долна Саксония чака своя нов притежател. 68 500 лв. искат за употребявания автомобил. Според AUTO BILD цената е добра, като освен това продавачът е склонен на преговори.

Предлаганият за продажба автомобил е с кожена тапицерия е с матов цвят Gravity Gold и притежава автоматична трансмисия. Пробегът му е 86 000 километра.

Първата регистрация на автомобила е от октомври 2021 г. Ioniq 5, който досега е имал само един предишен собственик, притежава безупречна сервизна книжка, освен това в автомобила не е пушено. Последната сервизна инспекция е от декември 2023 г., а следващият технически преглед е през октомври 2024 г.

Ioniq 5 разполага със 160 кВт. (218 к.с.), като спринтира за само 7,4 секунди до темпо 100 км/ч, а максималната му скорост е 185 км/ч. Посоченият от производителя пробег е 420 километра, при разход от  16,8 кВтч. на 100 километра. Ioniq 5 е първият автомобил на Hyundai, оборудван с иновативната 800-волтова технология.

Автомобилът разполага с два комплекта гуми – летни и зимни. Във вътрешното пространство има леки следи от употреба, но те не развалят доброто общо впечатление. Сред екстрите на автомобила са амбиентно осветление, електронна паркинг-спирачка, лостчета на волана, спойлер и тъчскрийн.

AUTO BILD за Ioniq 5: Hyundai предлага за Ioniq 5 интелигентна техника на зареждане, богато оборудване, добри динамични характеристики и типично дълга гаранция. Разбира се външността е въпрос на вкус, но 800-волтовата техника за бързо зареждане и доброто оползотворяване на пространството са силни аргументи за покупка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин