Продава се употребяван мощен SUV на Cupra

1905
2024

Много място и солидна тяга под капака –  Cupra Formentor VZ5 е един мощен SUV. Във Вехта, Германия за продажба е обявен употребяван екземпляр за под 100 000 лв.!

Някога Cupra бе символ на спортните модели на Seat, а от 2018 г. е собствена марка. Formentor бе първият модел на новата марка Cupra – автомобилът е кръстен на полуостров на остров Майорка.

Само след шест години производство обаче идва краят. Cupra спира производството на Formentor. По законите на пазара за употребявани автомобили колите на старо поевтиняват.

Търговец във Вехта (Долна Саксония, на около 60 километра от Бремен, германия) предлага за продажба употребяван Cupra Formentor VZ5 2.5 TSI 4Drive – цената е малко под 100 000 лв.

Този употребяван Cupra Formentor VZ5 2.5 TSI 4Drive още не е навършил и една година. Първата му регистрация е от юни 2023 г. Оттогава е изминал само 8500 километра. Formentor е от първа ръка и разполага с безупречна серивзна книжка.

Потентен мотор на Audi в Cupra Formentor

Cupra Formentor VZ5 се предлага само с двойно задвижване. 2,5-литровият турбомотор с пет цилиндъра и 390 к.с. (287 кВт.) е на Audi. Той осигурява звук, наподобяващ рали-автомобилите на Audi оъ 70-те години, но също и подобаващи динамични характеристики. От 0 до 100 км/ч са му необходими само 4,2 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Разбира се, с тази Cupra Formentor VZ5 2.5 TSI 4Drive можете да пътувате и уютно. За комфорта във всекидневието се грижат асистентът за паркиране с камера за заден ход, тризоновият климатроник (с възможност за управление и отзад), функцията за индуктивно зареждане на смартфон и електрическият заден капак.

Естествено Cupra Formentor VZ5 2.5 TSI 4 Drive разполага с някои асистенти – нормално за този ценови клас. Например асистент за запазване и за смяна на пътната лента, автоматичното регулиране на дистанцията и система за разпознаване на пътните знаци.

Освен това системата Front Assist предупреждава за наличие на пешеходци, велосипедисти и други автомобили, като спира автомобила, когато се налага. Оборудването за сигурност включва също така ABS, ESP, проактивна защита на пасажерите с всички възможни въздушни възглавници, система за разпознаване на умора у водача, както и алармена инсталация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин