Продава се употребявано комби на AMG с малък пробег

2703
2023

Mercedes-AMG CLA 45 S с над 400 к.с. е с гаранция и малък пробег

През 2013 г. Mercedes освежи гамата си от представители в компактния клас с CLA и показа два нови модела. Освен Coupé-то със скосена линия на покрива се предлага и CLA Shooting Brake – компактно комби със спортно-елегантен дизайн.

След като от AMG оборудваха A-клас с мощен 4-цилиндров бензинов агрегат, бе логично, че CLA иr CLA Shooting Brake също ще получат подкрепление от Афалтербах. Актуалното поколение на модела, което е на пазара от 2019 г., се предлага във версиите Mercedes AMG 35, 45 или 45 S. Последната версия разполага с 421 к.с. и е абсолютният топмодел.

Ако искате да комбинирате спорт и всекидневна практичност и да си купите Mercedes-AMG CLA 45 S Shooting Brake като нов, ще трябва да приготвите поне 140.000 лв. Значително по-евтино ще ви излезе, ако се огледате на пазара за употребявани автомобили. Тук се предлагат редица CLA модели със съкращението AMG и 2-литров бензинов двигател с над 380 к.с. под капака. Притежаващият 421 к.с. и 500 Нм топмодел също присъства многократно.

Препоръчваме ви да потърсите екземпляри с по-малък пробег. Ако допълнително ограничите търсенето на автомобили с регистрация след 2021 г. и посочите като пробег 20.000 километра, ще се появят атрактивни предложения. Не обръщайте внимание на автомобили без изрядна сервизна история.

На две години и само 19.300 км

Това, че на пазара за употребявани автомобили има и сериозни AMG- предложения, ни доказва този Mercedes-AMG 45 S 4Matic+ Shooting Brake, предлаган от автокъща Дорнтал до Билефелд, Германия. Компактното комби в цвят сив металик е точно на две годинии за това време е изминало само 19.300 километра. Попълнената безупречно сервизна книжка и добрият външен вид на автомобила будят доверие.

Освен спортното оборудване с многобройни детайли от алкантара с контрастни червени шевове, този екземпляр разполага с аудиосистема  Burmester Surround, червени предпазни колани и системата MBUX. Към момента на поръчката си този Mercedes е струвал много над 140.000 лв. Две години по-късно за това AMG се искат 113.500 лв. – включително с гаранция за употребяван автомобил.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин