Продава се уникален VW Golf 2 с крещящ интериор

2106
2022

В преработеното вътрешно пространство на този VW Golf 2 GL преди години са инвестирани доста пари. Сега уникатът от 1991 се предлага за продажба в eBay.

Вашият любим цвят е червеният? Тогава имаме нещо за вас! Не само лакът и джантите на този произведен през 1991 г. VW Golf 2 GL са червени – преди много години целият интериор е покрит с червена кожа. Сега този уникат се продава в eBay!

Обикновеният VW Golf 2 не е непременно автомобил за екстровертни хора. Този екземпляр обаче е всичко друго, но не и нормален. В eBay се предлага тъмночервен VW Golf 2 GL от 1991 г. с пробег от 245.000 километра. Дотук нищо учудващо. Според собственика на петвратия Golf това е абсолютен уникат, направен по поръчка.

Какво има предвид? Естествено вътрешното пространство, покрито с червена кожа. С нея са тапицирани не само всички седалки, но и цялото арматурно табло, централната конзола, вратите, както и всички колони на покрива. Освен това по пода има тъмночервен мокет.

Преработката е струвала малко състояние

Единствените части във вътрешното пространство, които не са червени, са арматурното табло и пластмасовите части като вентилационни дюзи, високоговорители и дръжки на вратите. Воланът също не е червен – за разлика от главината му. Явно в Golf е инвестирано немалко.

Golf с 16-цолови джанти Nothelle

В сравнение с дивия интериор, външната част на Golf е почти семпла. 16-цоловите джанти Nothelle са естествено лакирани в червен цвят и са с гуми от 2020 г. Окачването е с регулиращи се пружини и е минимално смъкнато. Според продава лакът на този Golf е оригинален.  Корозията не е тема – с изключение на две места отзад.

Не толкова добър: 1,8-литровият 4-цилиндров мотор с 90 к.с. и пробег от 245 000 километра. От време на време двигателят е проблемен. Какви са те точно, не се споменава.

Има някои проблемни места

Въпреки големия пробег, вътрешното пространство на 31-годишния  Golf е в доста добро състояние, а проблеми като стартер и ауспухова уредба са сменени. Какво е състоянието обаче на автоматичната трансмисия? Няма информация. Иначе оборудването на GL е доста богато: освен климатик, четири електрически стъклоповдигача и централно заключване, има аудиосистема Blaupunkt с навигационна система.

Най-големият плюс на модела е уникалният му вид – с този VW Golf ще правите впечатление навсякъде. В момента най-високата предложена сума е 4800 лв., като минималната искана цена все още не е достигната. Така че, ако си падате по червения цвят…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин