Продава се тунингован Mercedes Benz 560 SEC AMG 6.0

2306
2019

По-голям работен обем, повече техника и по-широка каросерия: в началото на 90-те години AMG се заема с 560 SEC. Сега моделът е обявен за продан!

През 1990 г. Mercedes Benz 560 SEC AMG 6.0е може би кулминацията на S-клас Coupé. По-голяма мощност чрез по-голям работен обем, повече максимален въртящ момент и тунинг с по-широка каросерия. Сега Symbolic International продава един много рядък екземпляр!

Екстремният Benz изглежда доста оригинален на външен вид. Типични за SEC на AMG са специалната броня, джантите и по-широката каросерия. Всички те превръщат модела на Mercedes в рядък екземпляр. AMG-версии на SEC е имало в доста разумни бройки, но моделите с по-широка каросерия не са повече от 50. Предлаганият тук американски Benz е лакиран в търсеното синьо-черно, с код на цвета 199.

Предлаганият SEC се различава от серийната версия само по белите мигачи и липсата на надпис върху задния капак. Отвътре този SEC е същият, какъвто е излязъл от халето на AMG. както всеки друг модел на Mercedes от 80-те и 90-те години на миналия век, интериорът е издържан в комбинация от черна пластмаса и декорации от дървен материал. В спортното изпълнение от AMG са оборудвали Coupe-то с волан с кожена тапицерия и многостепенно регулиращи се спортни седалки на Recaro. Както подобава на S-клас, те са с кожена тапицерия. За възрастта си дългият 4,30 метра модел с три врати е в отлично състояние.

6-литров V8 агрегат в Benz-а с по-широка каросерия

V8 моторът на SEC е преработен от AMG. Швабите са увеличили работния обем на двигателя на шест литра. 5,6-литровият V8 мотор на  SEC е пипнат от хората от AMG и мощността му сега е 385 к.с., а максималният въртящ момент – 566 Нм. Навремето този AMG SEC с по-широка каросерия е струвал близо 350 000 германски марки. Днес продавачът иска за него 189 500 щатски долара (около 330 000 лв.).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин