Продава се този рядък 300 TE AMG


7
май
2019

В Щатите за продажба е обявен изключително рядък Mercedes-Benz 300 TE, тунингован от AMG. Информация за S 124!

Серията 124 на Mercedes отдавна се е сдобила със статус на легенда. Моделът от висок клас се счита за изключително издръжлив и междувременно е доста търсен като йънгтаймер. Особено топмоделите 500 E, E 500 и E 60 AMG са предпочитани и затова доста скъпи! Сега в Щатите се предлага за продажба рядък Mercedes 300 TE, който е тунингован от AMG. T-моделът е произведен през 1993 г. и е от Япония. През септември 2018 г. комбито е внесено в Пенсилвания, САЩ. Сега актуалният му собственик е решил да продаде синьо-черния (код на цвета 199) Mercedes.

Отвън този 300 TE е почти изцяло черен, включително и дъгите за покрива и 17-цоловите AMG-моноблок джанти. Дори страничните стъкла са тонирани. От AMG са монтирали спортен ауспух с двойна тръба и са махнали регулирането на нивото. Вместо това са монтирани специални амортисьори и пружини за по-стегнато поведение на пътя.

Във вътрешното пространство първият собственик е избрал черна кожена тапицерия с дървени елементи. Воланът също е микс от кожа и дърво, а уредите са с бели циферблати. Кулминацията представляват разграфеният до 300 км/ч скоростомер и оборотомерът до 7000 об/мин. Пробегът на автомобила: 128.498 километра (все пак моделът е от Япония). 

Комбито на AMG предлага място за седем души, а в багажника има две допълнителни седалки.

От AMG са променили нещата под капака. Притежаващият фабрично обозначение M103 3,0-литров редови 6-цилиндров е пипнат в Афалтербах и обемът у е увеличен на 3,2 литра. Вместо със серийните 180 к.с. агрегатът разполага с 233 к.с. След вноса всички течности и филтри са сменени. Гумите Pirelli са произведени през 2016 г., а според обявата AMG е в добро състояние. Това се доказва и от приложените снимки на дъното на автомобила.

Купувачът на този 300 TE AMG без катастрофи ще получи всички документи, включително японските за преработката от AMG. Засега най-високата оферта за комбито на AMG е 53 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >