Продава се състезателно GTI с 390 к.с.

1608
2019

По-мощен от всеки сериен Golf! С 390 к.с. този GTI надминава по мощност дори актуалното R. Този Cup-GTI с разрешение за движение по нормални пътища се продава!

В Бад Ойенхаузен, провинция Северен Рейн-Вестфалия е обявен за продажба този Golf 6 GTI, който надцаква на тема мощност всички серийни модели! Впечатляващи 390 к.с. – с това разполага този тунингован Golf. За сравнение – актуалният Golf R притежава само 300 к.с. Тунингованият по отношение на техниката и външния вид GTI е участвал в състезанието VW Castrol Cup, но според търговеца „Mobilista Motors“ е подходящ не само за пистата. От януари 2015 г. така нареченият  „Tracktool“ притежава разрешение за движение по нормални пътища. Под капака му работи 2,0-литров 4-цилиндров агрегат от GTI на поколение номер 6 на модела, който в серийната си версия е разполагал с 211 к.с. Според обявата пробегът на автомобила е само 4890 километра.

Освен солидното увеличение на мощността, това GTI е претърпяло и промени по външния вид. Макар и този Cup-Golf вече да няма стартов номер и спонсори, изписани по каросерията, спойлерите и крилата са запазени. Впечатление правят и огромните 18-цолови алуминиеви джанти, които контрастират на лака. Благодарение на спортното си окачване автомобилът е с 15 мм по-близко до асфалта. Зад седалките  Recaro има метални разпънки и естествено няма задна седалка. Вместо серийните кръгли уреди са заменени от черно-сив дигитален уред за оборотите, скоростта, нивото на моторното масло и температурата на охладителната течност. Трансмисията на това състезателно GTI е автоматична с два съединителя, а ръчно можете да превключвате чрез лостчета зад волана.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин