Продава се суперлек Opel с 300 к.с.


26
юли
2019

В Бавария за продажба е обявен един специален екземпляр на Opel Speedster. Тунинг-специалисти са вдигнали мощността на суперлекия спортен автомобил на 314 к.с. и са тунинговали външността му

По времето на производството си Opel Speedster не е пазарен хит – въпреки динамичния си дизайн, впечатляващата управляемост и висок фактор на удоволствие. Разполагащият с първоначално 147 к.с. роудстър е расов спортист – бърз и пуристки. Тунинг-фирма е направила сериозен ъпгрейд на модела от Рюселсхайм, който повдига Speedster на ново стъпало. Уникалният екземпляр се продава в автокъща в Бавария! Този супер Opel има под капака си вместо оригиналния атмосферен 2,2-литров двигател, 2,0-литров компресорен мотор. Мощността му е цели 314 к.с.! При това моделът е останал лек, като в обявата пише, че теглото му е 940 килограма. Първата регистрация на автомобила е през 2002 г., а пробегът му е 29 500 километра!

Сред другите промени, извършени от тунинг-специалистите, са състезателното окачване с 60 милиметрови състезателни пружини Eibach, спортни гуми на Michelin и карбонов скоростен лост. Продавачът е изброил всички тунинговани части. Важно е да се знае, че както и преди Speedster е както първоначално с механична трансмисия. Освен техническите промени, разполагащият с 300 к.с.  Opel е и с променена външност – сега блести изцяло в черно. Потъмнени фарове, черни джанти, черен дифузьор и черен капак на реезрвоара. Сребристото лого на марката е премахнато. Във вътрешното пространство също доминира черният цвят. Единствено цветните апликации по волана, скоростния лост и спортните колани разбиват черната схема. Този Opel Speedster е екстремен – и сравнително скъп. Обявен е за продажба за 72 000 лв. Принципно оригиналните екземпляри са по-изгодни, но пък не разполагат с 300 к.с.!

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >