Продава се рядък Brabus-Mercedes


12
сеп.
2019

CL 600 бе през 90-те години на миналия век ултимативното луксозно Coupé на Mercedes. Сега за продан е обявен един екземпляр с малък пробег – включително и с тунинг от Brabus!

V12, 5,8 литра работен обем, 367 к.с.: това са характеристиките на този Mercedes CL 600, обявен за продажба в Лудвигсфелде, Германия. Цената на модела е 34 000 лв. Екземплярът е особено интересен заради сравнително малкия пробег от 92 000 километра и тунинга на специалистите от Brabus.

Последният атмосферен V12 двигател на Mercedes

Още преди доставянето на клиента CL получава от тунинг-фирмата от Ботроп спортно окачване със смъкната каросерия, 20-цолови джанти, ауспухова уредба с клапи, както и специални брони и прагове. Двигателят е останал без намесата на Brabus. Серийният модел разполага с 367 к.с. от 12 цилиндъра и работен обем от 5,8 литра. Това позволява вземане на спринта от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди. Продаваният CL 600 е произведен през 2000 г. и по този начин е версия от преди фейслифта – става дума за последния атмосферен  V12-двигател на Mercedes!

Абсолютно пълно оборудване

Още серийно това Coupe от Щутгарт блести с модерен лукс като автоматична климатична инсталация, електрически регулиращи се седалки с функция Memory и биксенонови фарове. Предложеният за продажба CL е с пълно оборудване и притежава екстри като подгряване на волана, функция масаж на предните седалки и дори телевизионен прием. Световна новост по онова време е ABC-окачването (Active Body Control), което редуцира почти напълно страничните накланяния в завои, при спиране и ускорение.

Евтина покупка, скъпа поддръжка

Цената от 34 000 лв. е съвсем прилична – оригиналните Mercedes CL 600 са по-скъпи с няколко хилядарки на пазара за употребявани автомобили. Ако вземем предвид и тунинга на Brabus, то този Benz се оказва доста изгоден! Все пак не трябва да забравяте средния разход на гориво от 14 литра на 100 километра, както и скъпите резервни части. Така например бобините на запалването (нови) струват в Германия около 2400 лв. – на ред цилиндри!

Още по темата

Card image cap
Carlex превръща Vito в AMG

25
авг.
2017

Mercedes Vito като AMG?! Това, което го няма серийно от завода, може да бъде създадено от полските тунинг специалисти. Дали обаче зад атрактивната външност се крие нещо повече?

Card image cap

В последния брой:

Архив >