Продава се рядък Brabus-Mercedes

1209
2019

CL 600 бе през 90-те години на миналия век ултимативното луксозно Coupé на Mercedes. Сега за продан е обявен един екземпляр с малък пробег – включително и с тунинг от Brabus!

V12, 5,8 литра работен обем, 367 к.с.: това са характеристиките на този Mercedes CL 600, обявен за продажба в Лудвигсфелде, Германия. Цената на модела е 34 000 лв. Екземплярът е особено интересен заради сравнително малкия пробег от 92 000 километра и тунинга на специалистите от Brabus.

Последният атмосферен V12 двигател на Mercedes

Още преди доставянето на клиента CL получава от тунинг-фирмата от Ботроп спортно окачване със смъкната каросерия, 20-цолови джанти, ауспухова уредба с клапи, както и специални брони и прагове. Двигателят е останал без намесата на Brabus. Серийният модел разполага с 367 к.с. от 12 цилиндъра и работен обем от 5,8 литра. Това позволява вземане на спринта от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди. Продаваният CL 600 е произведен през 2000 г. и по този начин е версия от преди фейслифта – става дума за последния атмосферен  V12-двигател на Mercedes!

Абсолютно пълно оборудване

Още серийно това Coupe от Щутгарт блести с модерен лукс като автоматична климатична инсталация, електрически регулиращи се седалки с функция Memory и биксенонови фарове. Предложеният за продажба CL е с пълно оборудване и притежава екстри като подгряване на волана, функция масаж на предните седалки и дори телевизионен прием. Световна новост по онова време е ABC-окачването (Active Body Control), което редуцира почти напълно страничните накланяния в завои, при спиране и ускорение.

Евтина покупка, скъпа поддръжка

Цената от 34 000 лв. е съвсем прилична – оригиналните Mercedes CL 600 са по-скъпи с няколко хилядарки на пазара за употребявани автомобили. Ако вземем предвид и тунинга на Brabus, то този Benz се оказва доста изгоден! Все пак не трябва да забравяте средния разход на гориво от 14 литра на 100 километра, както и скъпите резервни части. Така например бобините на запалването (нови) струват в Германия около 2400 лв. – на ред цилиндри!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин