Продава се рядко Ferrari 456M GT Schumacher Edition

2210
2022

Това Ferrari 456M GT не е било собственост на Мохаел Шумахер, но е разработено съгласно желанията на седемкратния световен шампион във Формула 1. В момента за продажба е обявен един от 30-те екземпляра!

Фенове на Шумахер, внимавайте: в Щатите на търг се продава рядко Ferrari 456M GT. Продавано официално под името  456M GT Bicolore Scaglietti, това Ferrari има и добавка в името си“Schumacher Edition“, което се дължи на факта, че първият екземпляр от тази лимитирана на 30 автомобила серия е бил лично за Михаел Шумахер.

Като пилот на Ferrari Шуми помага на инженерите на Ferrari за моделите за нормални пътища – сред тях е не особено обичаният от фераристите 456 GT – 2+2-местен модел, предшественик на 612 Scaglietti.

От 456 GT има специален вариант с добавка в името „Schumacher Edition“ или „Edizione Schumacher“ – от него са произведени само 30 екземпляра, като един от тях сега е обявен за продажба.

Ferrari 456M GT е с V12 мотор с 442 к.с.

Специалният модел е базиран на преработеното 456M, представено в края на 1998 г. – с обновена решетка и като цяло по-заоблена предница. Характерните прибиращи се фарове са запазени, въпреки, че 456 GT е сред недолюбваните модели на Ferrari е последният автомобил на Ferrari с такива фарове. 5,5-литровият V12-атмосферен двигател разполага с 442 к.с. и 550 Нм. Трансмисията е или 6-степенна механична, или 4-степенна автоматична.

456M GT Bicolore Scaglietti е показан на автосалона в Женева, за да се промотира подразделението за индивидуализиране на Ferrari „Carrozzeria Scagliett“. Автомобилът от изложението е за Михаел Шумахер, затова и се ражда неофициалното име Schumacher Edition.

Всичките 30 екземпляра в два цвята за ексклузивни клиенти на марката. Каросерията е в цвета на Maserati „Grigio Nuvolari“, а огледалата и покривът са в тъмносивия „Canna di Fusille“. Във вътрешното пространство има сива кожа и шевове в цвят бордо. В подглавниците на предните седалки има лога MS, а вляво под волана – малък плакет с тези инициали.

Само десет екземпляра са с ръчни скорости

От отбщо 30-те автомобила десет за за Щатите и 20 за Европа. !0 от тях получават механична скоростна кутия, а 20 – автоматична. Предлаганият в Охайо екземпляр е един от търсените автомобили с ръчни скорости. Регистриран е през 2003 г. и е с пробег от 26.000 километра. Продавачът е собственик на колата от 2011 г. и през това време я е поддържал в добро състояние. През 2019 г. е сменен ангренажния ремък (много сложна и скъпа операция при Ferrari), ремонтирана е и радиаторната решетка.

456M GT е с пробег от 26.000 километра

Като подготовка за търга през тази година са извършени някои обновления – например на тавана, отстранени са и лепкавите бутони – познат проблем при Ferrari от онази епоха.

На снимките некатастрофиралото 456M GT прави впечатление на доста добре поддържано. Няколко следи от удари с камъчета, както и няколко драскотини по дъното на автомобила едва ли представляват кой знае какъв проблем. Необходима е смяна единствено на гумите, които са от 2012 г. Тук все пак става дума за един от най-непознатите и същевременно най-подценявани модели на Ferrari. В момента най-високото предложение на търга е около 184.000 лв., но цената би трябвало да се повиши, тъй като до неотдавна Ferrari 456M GT Schumacher Edition бе продадено за над 340.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин