Продава се рядко Audi S6 Plus!

1605
2020

Той бе нещо като прадядото на RS 6 и първият продукт на Quattro GmbH, екстремно рядко срещан и оборудван с 4,2-литров V8 двигател. Сега едно от общо 97-те Audi S6 Plus ще бъде продадено на търг!

Когато човек разглежда галерии с най-важните модели в историята на Audi, той обикновено не е там. При това S6 Plus играе важна роля в историята на марката, като е може би прадядото на легендарното RS 6 и освен това първият продукт на GmbH, днешната фирма Audi Sport GmbH, която от средата на 90-те години отговаря за най-мощните и най-емоционалните модели от Инголщадт. Или по-точно казано от 1996 г., когато започва обозначеният като Q1 S6 Plus. След една година и произведени 1000 екземпляра, от Audi преустановяват производството на модела. Директен наследник така и не се появява. Поне до появата на RS 6 през 2002 г.

Красиво и доста рядко срещано

Появяват се два варианта на S6 Plus. Единият е като Avant, от който на пазара излизат 855 бройки, както и седан, произведен само 97 пъти. Днес тази и без друго малка наличност, е допълнително намаляла. През 2019 г. според статистика съществуват около 18 седана и 141 комбита от модела S6 Plus в Германия. Сега се открива шанс за придобиване на един от тези редки екземпляри. RM Sotheby’s предлага на онлайн търг един седан Audi S6 Plus. В топ-състояние и в специалния цвят на RS ногаро-синьо. Този, съгласно днешните разбирания, малко невзрачен спортен автомобил има карбонови елементи 17-цолови алуминиеви джанти, които със сребристия си цвят изпъква пред останалата част от каросерията. Синият цвят продължава във вътрешното пространство – по врати и седалки, а електрическият плъзгащ се покрив и телефонът в колата са в унисон с духа на онова време.

По-мощно от Porsche 993

Под капака S6 Plus впечатлява и до днес с мощния си 4,2-литров V8 двигател, който в модифицирано изпълнение се появява и в по-късни модели на Audi като RS 4 B8. Със солидните 326 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент той не се дава дори и на Porsche 911 993 Carrera S. Трансмисията му е 6-степенна механична. Благодарение на двойното си задвижване, моделът на Quattro заема перфектно стабилна позиция на пътя, вземайки спринта от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди. За съжаление максималната скорост на това S6 Plus е ограничена на 250 км/ч. Търгът на сайта на Sotheby’s ще се проведе от 3-ти до 11-ти юни. Audi S6 Plus е перфектно реставриран и поддържан.

Вижте предложенията за Audi S6 в нашата търсачка: https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=9&mo=1633&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин