Продава се рядко Audi със 700 к.с.


19
авг.
2019

Мега мощно и мега рядко: Audi RS 6 „1 of 12“ на Abt е суперспортен автомобил с комби каросерия. Един от общо дванадесетте екземпляра е обявен за продажба!

Audi RS 6 е може би най-вълнуващото комби, като в най-мощната си версия Performance разполага с 605 к.с. В края на 2019 г. ще се появи четвъртото поколение на легендарния модел – с допълнителни 45 к.с. Все пак най-мощното серийно Audi е друго – ако броим и вариантите на тунинг-специалистите от Abt. За 120-тия юбилей на фирмата хората от Abt Sportsline сви подаряват през 2016 RS 6 „1 of 12“ – суперлатив на четири колела: със 735 к.с. и с максимална скорост 320 км/ч, както и с максимален въртящ момент от 920 Нм. Мощното Audi е не само екстремно бързо, но и екстремно рядко срещано. В действителност – както личи от името – са произведени само 12 екземпляра. И сега един от тях е обявен за продажба в Германия. „Automobile Issler“ във Вайл ам Райн се продава оригинален Abt Audi RS 6 Avant „1 of 12“. Първата регистрация на сивото RS 6 е през януари 2017 г., като според търговеца пробегът му е само 9756 километра.

Ултимативна смесица между суперспортен и семеен автомобил

Ракетата на Abt е гарантиран магнит за погледи: от една страна това се дължи на якия звук на 4-литровия V8 битурбо мотор, а от друга на карбоновите апликации, внушителните 22-цолови джанти и не на последно място на надписа 120 години Abt, с който е обозначена серията „1 of 12“. Затова пък интериорът не бие толкова на очи – той е в тъмна окраска и естествено предлага лукс и комфорт. Аудиосистемата е Bang & Olufsen, има Head-up дисплей, подгряване на всички седалки и панорамен покрив. Трансмисията е 8-степенна автоматична, а тежащото 2,1 тона Audi на Abt спринтира за 3,3 секунди до темпо 100 км/ч. без съмнение: този автомобил е ултимативната смесица между суперспортен и семеен автомобил!

Още по темата

Card image cap
Непродаваемият Unimog на Шварценегер

12
май
2016

Някога бил голямата гордост на Арнолд Шварценегер, междувременно се оказал непродаваем: специалният Unimog от 1977 година не намерил нов собственик в Ebay – може би заради цената

Card image cap
Новата Panamera става още по-брутална

11
февр.
2017

Тунинг компанията TopCar разработи бодикит за Porsche-то с четири врати

Card image cap

В последния брой:

Архив >