Продава се рядко М5 на Manhart

2511
2019

Ако BMW M5 Competition не ви е достатъчно, то трябва да се обърнете към Manhart. В малка серия тунинг-специалистите  създават разполагащото с 800 к.с. MH5.Сега един от тези екземпляри е обявен за продажба!

От 35 години M5 е част от моделната гама на BMW и днес без съмнение е един от най-предпочитаните модели на автомобилния гигант от Мюнхен. Първоначално с редови 6-цилиндров агрегат, след това в серията E39 V8 агрегатът навлиза в спортната версия на „петицата“. След кратко 10-цилиндрово интермецо в E60, в следващото поколение BMW се връща към V8 двигателя. Актуалният топмодел, M5 Competition от серия F90, е оборудван с 8-цилиндров мотор с 625 к.с. под капака си и по този начин изпреварва конкуренцията в лицето на Porsche Panamera Turbo или Mercedes E 63 S. Тунинг-специалистите от Manhart обаче не се задоволяват с това и пускат MH5, тоест най-бързото серийно M5 на всички времена!

Точно 200 к.с. са добавени, а спортният седан е получил и промяна на външността благодарение на карбон. Произведени са общо десет екземпляра – сега един от тях е обявен за продажба. Manhart предлага употребяван MH5. Според тунинг-фирмата номер 3/10 е регистриран през септември 2019 г. и оттогава е изминал 4690 километра.  Това супер M5 е задвижвано от 4,4-литров V8 агрегат, който благодарение на ECU-Remapping и усъвършенстване на всмукателната уредба разполага с 823 к.с. Максималният въртящ момент също е увеличен: от някогашните 750 на спиращите дъха 1085 Нм. Трансмисията е 8-степенна автоматична. Относно ускорението и максималната скорост хората от Manhart не посочват данни.

Благодарение на карбоновия екстериорен пакет на Manhart M5 изглежда по-агресивно и по-спортно. Предният капак, спойлерът, дифузьорът и страничните прагове са нови и блестят в матово черно.  Както и внушителните 21-цолови джанти. Ауспуховата уредба от неръждаема стомана също идва от Manhart, а четирите дебели кръгли ауспухови тръби обещават як V8-звук. Във вътрешното пространство тунинг-специалистите са оставили всичко постарому, единствено оранжево-черната схема придава особен чар на интериора. От Manhart са обявили цена от 390 000 лв. Това е изключително много за M5, но не и за автомобил с над 800 к.с. Ferrari Portofino например се продава на същата цена – но разполага със „само“ 600 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин