Продава се рали-спортист Subaru WRX STI с малък пробег

0910
2022

4х4 спортистът Subaru WRX STI все още може да бъде намерен на пазара за употребявани автомобили в добро състояние и с малък пробег. Като този екземпляр тук например!

Отдавна се знае, че Subaru вече няма да предлага в Европа своя абсолютен топмодел. WRX STI, който е известен най-вече със спортната си версия във WRC, не подхожда на концепцията за електрифициране на марката, както и на необходимостта за минимизиране на вредните емисии.

Въпреки това мощният 4х4 модел все още има страшно много почитатели. Ако желаете да станете член на тази Subaru-общност, за съжаление вече нямате директен шанс при японците, а трябва да се надявате на малко късмет и да попаднете на един такъв WRX-екземпляр на пазара за употребявани автомобили. Точно такъв е този STI с малък пробег.

Синьото Subaru WRX STI е с първа регистрация през септември 2017 г. и до този момент е имал двама собственика. Няма нужда да споменаваме, че е поддържан много добре и разполага с изрядна сервизна книжка. За изминалите 5 години разполагащият с 300 к.с. STI е изминал само 27.680 километра. Това не е малко при пърформънс модел, но тези на Subaru се славят с доста добра издръжливост.

Предлаганият тук екземпляр разполага с 4-цилиндров боксерен двигател с работен обем от 2,5 литра. Благодарение на турбината си  Subaru разполага с 300 к.с., които чрез 6-степенната механична скоростна кутия се предават към четирите колела – разбира се това е обичайно за вдъхновен от рали-спорта модел.  

WRX STI е безкомпромисен спортист

По отношение на оборудването WRX STI предлага сравнително много. Всъщност автоматичната климатична инсталация, тапицериите от алкантара, камерата за заден ход и отоплението на седалките не би трябвало да бъдат нещо чак толкова интересно в сравнение с особеностите на външността на каросерията. А такива това Subaru има в изобилие: като започнем с огромния вентилационен отвор на предния капак, впечатляващите спирачни апарати и внушителния заден спойлер.

Subaru WRX STI с пробег от точно 27.680 километра включително с гаранция до 2025 г. се предлага за продажба в автокъща Siemon в Райне/ Залцберген (Долна Саксония). 

Състоянието, култовият фактор и редкостта оправдават цената от 99.500 лв.!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин