Продава се разкошен екземпляр от най-луксозния Opel на 70-те и 80-те години

2301
2023

Имаше времена, когато Opel все още произвеждаше големи автомобили. Ако си ги спомняте и изпитвате носталгия по тях, определено трябва да продължите да четете. Защото екземпляр от първото поколение Opel Senator – пръв поглед в много добро състояние, е обявен за продажба в eBay.

Става въпрос за Senator A CD от 1981 г. с 3-литров 6-цилиндров агрегат със 180 к.с. и автоматична скоростна кутия. Автомобилът в момента се намира в Нидерландия и обявената за него цена е 9500 евро (ок. 19 000 лв.).

Какво се казва в обявата?

Според данни в обявата автомобилът се намира в автокъща MM Opelparts в Дронтен (североизточно от Амстердам). Името на дилъра предполага, че там са добре запознати с моделите на Opel. Според публикуваната информацията този Senator е оборудван с електрически прозорци, регулируем по височина волан и сервоуправление, както и с други екстри.

На пръв поглед Opel-ът прави впечатление на много поддържан. Определено изглежда добре.

Съгласно краткото описание Senator-ът се движел като току-що излязъл от магазина. Интериорът изглежда като при нов автомобил – и вероятно създава сходно усещане. Продавачът е трети собственик. Вторият е внесъл Opel-а от Германия в Нидерландия. Пробегът бил 45 000 км – и според продавача показанието било реално.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА OPEL SENATOR

Върху покрива личат драскотини от горен багажник – както се вижда на една от снимките. Климатикът работел, а ауспуховото гърне е ново. Причината за продажбата била, че автомобилът просто не бил шофиран достатъчно често.

Какво трябва да знаем за първия Opel Senator?

Потенциалните купувачи трябва да проверяват внимателно информацията, предоставена от продавача. Това включва преглед на документите, както и проверка на място и, естествено, тестово шофиране. Винаги да огледаш автомобила предварително е по-разумно, отколкото да береш ядове след покупката.

Първият Senator е всичко друго, но не и буржоазна „кошница“ за старци. Големият Opel е изключително приятен за каране, много удобна лимузина без сериозни слабости. Сложното задно окачване с косо монтирани двойни носачи осигурява на автомобила страхотна управляемост.

Предлаганият за продажба автомобил е 3.0 Automatic с климатик. Много комфортен!

Всички 6-цилиндрови задвижващи агрегати „теглят“ мощно. Когато е оборудван с мотора със 180 к.с., Senator е много пъргав – дори и в трафика в наши дни. Неговото по-ниско в сравнение с конкуренцията тегло се усеща не само при спиране.

Качеството на материалите в интериора ще направи позитивно впечатление дори на любителите на Mercedes. Освен това Opel-ът не е прекалено твърд – но понякога започва да трака. А шестцилиндровият двигател на Opel беше известен със скъсаните пистови ремъци. Senator имаше склонността да ръждясва там, където и повечето други модели от 70-те и началото на 80-те години – т.е. навсякъде.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин