Продава се оригинално Sport quattro – за 1 милион!


23
авг.
2019

Той е в цвят алпийско-бяло, не е претърпял тунинг и е доста скъп! Този автомобил е оригинален Audi Sport quattro и очаква заможни купувачи в Бавария.

Моделите на Audi Sport quattro са рядкост – между 1984 и 1986 г. хората от Инголщадт произвеждат само 214 екземпляра. Малката серия е била необходима, за да може да се участва в световния рали-шампионат със Sport quattro S1 E2. Продавач от Бавария предлага по думите му „последния автомобил на пазара, който не е станал „жертва“ на тунинга. Представата му за цената е малко странна!

Алпийско-бялото Audi Sport quattro е произведено на 17-ти декември 1984 г. Регистрационният му номер е  IN-YE 91. Пробегът е 91 400 километра. Налице е цялата история на автомобила, той е минал технически преглед. Въпреки гените от моторния спорт, оборудването е доста луксозно. Освен спортни седалки, то включва централно заключване, отопление на седалките, електрически стъклоповдигачи, бордкомпютър и ABS. Продавачът иска точно 1 милион лева за колата! Сумата е голяма, но цените на Sport quattro се движат в този диапазон – двойно повече от тези на Porsche.

Sport quattro блести с модерни тунинг-елементи – части от каросерията са от подсилена със стъклофазер полиестерна смола и арамид. 5-цилиндровият мотор на Audi под капака разполага с 306 к.с. Максималната скорост на Sport Quattro е 248 км/ч, а спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 4,5 секунди. Като ново Sport quattro е струвало 195 000 германски марки.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >