Продава се оригинален Lotus Omega с нисък пробег


28
юни
2019

Lotus Omega е най-мощният и може би най-търсеният сериен модел на Opel. В Швейцария за продажба е обявен малко каран екземпляр на спортния седан

Въпреки, че е произведен преди почти три десетилетия, Lotus Omega продължава да е автомобилна сензация! През 90-те години на миналия век Lotus Omega е сред най-бързите седани в света, а и до днес носи логото на Opel. Вероятно са останал около 400 екземпляра от Lotus-Opel, произведен и пуснат на пазара навремето от Opel съвместно с британския специалист на тема спортни автомобили. Сега един рядък модел е обявен за продажба в Швейцария – за 135 000 лв. На практика тази Omega е е по-скъпа в сравнение с покупката ѝ като нова през 1992 г. Тогава цената е била 125 000 германски марки.  

Lotus Omega: светкавично бърз и комфортен

„Сърцето“ на този Opel е 3,6-литровият редови 6-цилиндров двигател, който разполага с внушителните 361 к.с. Моделът с механична трансмисия с 6 степени взема спринта от 0 до 100 км/ч за пет секунди, а максималната му скорост е над 280 км/ч. Тази свръх-Omega обаче е не само бърза, но и комфортна: отопляеми седалки с кожена тапицерия, електрически стъклоповдигачи и климатична инсталация – всичко това се считаше през 90-те години за луксозно оборудване, а в интериора има и тъмни декорации от дървен материал.

От днешна гледна точка каросерията на Lotus-Opel е доста смела: серийна външност и впечатляващи брони и спойлери, а отзад силен тътен издават две големи ауспухови тръби. Автомобилът определено прави впечатление: Lotus Omega е широк, шумен и според продава в оригинално състояние. Впечатление прави най-вече малкият пробег от 22 000 километра. В момента на пазара е невъзможно да се открият подобни екземпляри.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин