Продава се луксозно 6-цилиндрово комби на добра цена

0601
2023

Голям работен обем, ниска цена: BMW 530d се предлага доста изгодно като Touring на пазара за употребявани автомобили.

Когато в компактния и среден клас човек иска да получи малко повече, то възможност са луксозните комбита на Audi, BMW и Mercedes-Benz. Този факт не може да бъде променен дори и от бумът на SUV-овете. Луксозните товарачи са особено предпочитани от изминаващите много километри – най-вече с дизелови мотори. От BMW по впечатляващ начин ни показват, че агрегатът със самовъзпламеняване не означава лишения.

Като 530d дизеловото комби е с работен обем от 3 литра и 6 цилиндъра. Ако сте наясно с ценовата политика на хората от Мюнхен знаете, че мощното комби в никакъв случай не е евтино. Това обаче не винаги важни за пазара за употребявани автомобили. И ако сте готови да се откажете от фейслифта на Серия 5, то мечтата за мощно комби е напълно постижима. Като например при този екземпляр от Гайслинген.

Предлаганото BMW 530d Touring е в сдържания цвят Glacier Silver Metallic и е с първа регистрация от април 2020 г. 6-цилиндровият му дизелов агрегат е изминал само 15.700 километра. Естествено моторът си остава кулминацията на модела от Мюнхен. От 3 литра обем редовият 6-цилиндров дизелов мотор на BMW изтръгва 265 к.с., които позволяват на тежащото 1,8 тона комби да спринтира от място до темпо 100 км/ч за 5,8 секунди. Трансмисията е 8=степенна автоматична, а максималният въртящ момент – 620 нютонметра. Задвижването естествено е задно – гаранция за удоволствие от шофирането.

Мощ, комфорт и добра цена

Сред най-силните аргументи за покупка са малкият пробег и мощната моторизация. Естествено BMW са оборудвали Серия 5 с 6-цилиндров мотор на борда повече от подобаващо. В случая с тук предложеното за продажба 530d Touring това са 19-цолови алуминиеви джанти, изцяло LED-фарове, отопляеми седалки с кожена тапицерия и безброй асистиращи системи. Освен това на снимките не личат никакви следи от употреба.

Ако през 2020 г. сте си купили нова Серия 5 Touring с 6-цилиндров дизелов агрегат, то без много екстри е трябвало да платите около 120.000 лв. С оглед на тази стойност, това предложение на автокъща Erin Automobile в Гайслинген (Баден-Вюртемберг) е направо абсолютна мечта. Заедно с гаранцията мощното комби се предлага за 74.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин