/ Продава се луксозен Touareg с V8-дизел и 422 к.с.

Продава се луксозен Touareg с V8-дизел и 422 к.с.

Този VW Touareg 4.0 V8 TDI, дизеловият топмодел, се предлага на сравнително разумна цена на пазара за употребявани автомобили. Информацията.

Дългият 4,80 метра Touareg е най-големият и най-луксозният SUV на VW. При автомобил с тегло от над 2 тона разполагащият с голям работен обем двигател е повече от задължителен. Освен двата 6-цилиндрови варианта (дизелов и бензинов), както и Plug-in-хибрида, за кратко време се предлага  и 4,0-литров 8-цилиндров дизелов.

V8 TDI с максимален въртящ момент от 900 нютонметра се продава в продължение на само 15 месеца, преди през септември 2020 г. да бъде спрян от производство. На пазара за употребявани автомобили могат да бъдат намерени екземпляри с малък пробег на добра цена. Като например този тук от Норден (Долна Саксония).

На външен вид VW Touareg 4.0 V8 TDI е внушителен. Предложеният тук Touareg е поръчан от някогашния си собственик в ексклузивния цвят Malbec Red Metallic и го е регистрирал за първи път през 2019 г. Въпреки, че този голям дизелов мотор е направен за пътуване на дълги разстояния, предишните два собственика са изминали общо 25.000 километра.

BПри такъв пробег разполагащият с 422 к.с. едва ли има износване – също, както и някои други системи като например въздушното окачване. От снимките може да се заключи, че V8 TDI с 4Motion е каран предимно по асфалтирани пътища.

Луксозен SUV на изгодна цена

Оборудването на един VW Touareg никога не е спартанско. Когато става дума за топмодел на серията, списъкът с екстри не е малък: 4-зонов климатроник, матрични LED-фарове, въздупно окачване, климатизирани седалки с функция за масаж,, изцяло дигитален комбиниран уред, асистент за нощно виждане,. Въпреки всички тези допълнителни оборудвания, кулминацията на топверсията на този Touareg си остава двигателят. Това, че един модел луксозния клас никога не е евтин, разбира се е ясно. С оглед на някогашната цена като нов от минимум 180.000 лв., както и поради факта, че V8 TDI се среща рядко и вече не се предлага, тази оферта е повече от справедлива. С пробег от 24.780  километра автомобилът е обявен за продажба на цена от 157.500 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин