Продава се лимитиран Type R

2201
2020

Само 150 Honda Civic Type R „Final Edition“ са регистрирани в Германия. Сега един от тях е обявен за продажба. Цената е специална както и самият автомобил!

През 2015 е началото, а през 2017 отново краят: предшественикът на актуалния Civic Type R е произвеждан за сравнително кратък период. Honda пуска кулминацията „Final Edition“. 

През юни 2016 г. от Honda обявяват Final Edition на изтичащия модел Type R. Впечатляващата мощност от 310 к.с. от 2-литров VTEC мотор не е променена, като вместо това акцентът е върху външния вид. Специалният модел се предлага само в черен цвят или като в открития от AUTO BILD екземпляр – в бяло. Базиран е на оборудването GT и се отличава от обикновените модели посредством лакираните в цвета на автомобила елементи: предна броня, прагове и дръжки на вратите, както и джанти. Спортният характер се подчертава от червените акценти – отчасти червени спойлери и капаците на странични огледала. Във вътрешното пространство – за разлика от обикновения  Type R – има спортни седалки с тапицерия от алкантара в черно и червено със съответните декоративни шевове, както и различни рамки на вентилационните дюзи. Иначе вътрешното пространство съответства на серийното – с едно друго изключение. зад скоростния лост има плакет със серийния номер на автомобила.

Final Edition не е никак евтина

На снимките от обявата не може да се разбере, кой от всичките 150 серийни номера пише на плакета на продавания в Кемниц, Германия Type R. Затова пък се вижда, че вътрешното пространство изглежда като ново – нищо чудно при пробег от само 8000 километра. Предишният собственик е наточил допълнително своя Civic: каросерията е смъкната с окачване на специалистите от KW, а спортната ауспухова уредба с ауспух с клапи е на Remus. Компактният спортист определено не е евтин – при регистрацията си през февруари 2017 г. е струвал 78 000 лв., а сега за употребяваната кола се искат 60 000 лв. За тези пари можете да откриете следващия модел с 10 к.с. повече. Факт е обаче, че лимитираната версия не губи своята стойност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин