Продава се култова M5 с 315 к.с. от колекционер


22
дек.
2019

Заклетите фенове на BMW получават отличен шанс: в баварския Зонтхайм за продажба е обявено мощно BMW M5 (E34) с 315 к.с. Информацията.

„Радост от шофирането“ е повече от рекламен слоган, когато сте зад волана на BMW M5 от Серия E34. Превъзходният редови 6-цилиндров двигател на култовия „баварец“ е с работен обем от 3,6 литра и разполага с 315 к.с. Агрегатът е базиран на легендарния мотор на спортния модел със средно разположена машина BMW M1. Въпреки тези гени от състезателния спорт BMW демонстрира добри маниери. Екземплярът, обявен за продажба в Бавария, е от сбирката на колекционер.

BMW-мечта с ясна история

От обявата става ясно, че моделът на BMW е в специалния цвят макао-синьо. Първата му регистрация е през септември 1989 в Швейцария. Дилърът на BMW Курт Кьостли от Кройцлинген на Боденското езеро е продал колата на първия ѝ собственик – предприемач. До 2016 г. BMW-то остава негова собственост. След това го купува собственик номер 2, а дилърът Jansen Automobile близо до Меминген, който сега го е обявил за продажба, го купува от него. Състоянието е описано като безупречно, BMW-то няма удари и е с оригиналния лак. През целия си живот автомобилът е изрядно сервизиран и с подробно попълнена книжка. Пробегът на модела е 85 000 км.

Богато оборудване на борда на спортния седан

Потенциалните купувачи няма да се впечатлят само от спортните гени, култовия статус и състоянието на това BMW. Оборудването също е на високо ниво: освен автоматична климатична инсталация, „баварецът“ разполага и с бордови компютър, електрически стъклоповдигачи , електрически регулиращи се странични огледала, електрически шибедах, спортни седалки с подгряване за водача и за пътника до него, единични задни седалки, фарове за мъгла и уредба за миене на фаровете. Освен това на борда ще разполагате със сервоуправление, аудио и система от Hi-Fi-високоговорители, волан с кожена тапицерия, алуминиеви джанти и др. Продавачът предлага и възможността, BMW -то бъде доставено в затворен хангар. Цената на автомобила е 80 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >