Продава се компактно Coupé с 550 к.с.

2910
2019

Сърдита визия, голяма мощност: това BMW M2 Competition е получило увеличение на мощността от тунинг-специалистите от Manhart до 550 к.с. Сега компактната „бегачка“ е обявена за продажба!

M2 Competition е спортен автомобил в компактен формат. Разполагащото с 410 к.с. Coupé на BMW се появи през 2018 като по-малък и по-изгоден брат на легендарното M3. Наричаното също и „базово M“ впечатли с ръбестата си визия, прецизното управление и бързо ускоряващия 3-литров мотор – използван също и в M3 и M4. Тунинг-специалистите от Manhart обаче са на мнение, че мощността му не е достатъчна. Пърформънс експертите от Вупертал, Германия са разработили  MH2 550, или напомпана версия на M2 Competition с впечатляващите 550 к.с. и до 800 Нм максимален въртящ момент.  Сега един от тези екземпляри е обявен за продажба – с малък пробег и от първа ръка.

Впечатляваща визия и як звук

Външният вид на Manhart-M2 е доста сърдит – освен голям брой карбонови части от M Performance (спойлер, дифузьор, бленди на ауспуха) впечатление прави черния лак на каросерията. Освен това благодарение на регулиращите се пружини на KW MH2 550 е с 20 мм по-близо до асфалта, а благодарение на 19-цловите джанти в черен цвят изглежда още по-яко. От Manhart са монтирали ауспухова уредба от неръждаема стомана, която кара MH2 „да звучи още по-дрезгаво и по-сърдито“ от серийното M2. Във вътрешното пространство на модела с две врати ще седите спортно-спокойно. За целта помагат регулиращите се електрически M-спортни седалки, развлекателният пакет и различните асистиращи системи за водача. Трансмисията е 7-степенна автоматична с два съединителя. Най-важната част на това тунинговано M2 си остава 3,0-литровият битурбо мотор, който е тунингован от Manhart чрез ECU Remapping със 140 к.с. и 250 Нм повече. Посредством ъпгрейда на мощността това BMW-Coupé спринтира за под 4 секунди до темпо 100 км/ч. Относно максималната скорост тунинг-специалистите не дават информация, но серийното М2 (с M-пакет) е ограничено на 280 км/ч. Тунингованото от Manhart М2 е регистрирано през януари 2019 г. и е с пробег от 16 000 км. Цената му е 156 000 лв. – съвсем прилична.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин