Продава се компактен SUV на Kia – с малък пробег

2203
2023

Kia Stonic се предлага като употребяван с голяма загуба на стойност само две години след първата си регистрация!

Със Stonic от Kia реагираха на тенденцията за компактни SUV-модели с предно задвижване. Предимно в градски условия концепцията без 4х4 функционира много добре, затова и от пазарния си старт в края на 2017 г. Stonic се радва на голяма популярност. Това важи както за нови, така и за употребявани модели.

На пазара за употребявани автомобили дългият 4,14 метра SUV може да се намери на добри цени. В Германия от пазарния му старт моделът е продаден над 31.000 пъти и ако изберете търсене с първа регистрация от 2021 г. и максимален пробег от 30.000 километра, ще ви се покажат поне 300 екземпляра Stonic. Ако търсите евтин автомобил, то можете да се насочите към базовия бензинов двигател с работен обем от 1,2 литра и мощност от 84 к.с. Предлаганите нива на оборудване и цветове са много разнообразни. Най-често се срещат модели с ниво Vision и „Editon 72“.

Малкият турбомотор е в топ-състояние

На пазара за употребявани автомобили се появяват основно оборудвани с 1,2-литровия атмосферен бензинов агрегат екземпляри. Следващата предпочитана моторизация е 1.0 T-GDI с турбобензинов двигател със 100 к.с. Точно такъв екземпляр е обявен за продажба в Шварценбек (Силезия-Холщайн). Регистрираният за първи път през февруари 2021 г. екземпляр от първа ръка е изминал 28.265 километра и е в много добро състояние. 

Ако днес искате да си купите нов автомобил с тази моторизация (заедно с механична скоростна кутия) с ниво на оборудване „Vision“, то в Германия трябва да дадете около 46.500 лв. (в България от 35.990 лв.). Автокъща Nord-Ostsee Automobile предлага малко употребявания Stonic в цвят „черен металик“ за 33.500 лв. Разбира се с гаранция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин