Продава се изгодно – Bugatti Chiron Sport с щети от пожар


23
окт.
2021

В Щатите на търг се предлага едно Bugatti Chiron Sport – с начална цена значително под пазарната му стойност. Уловката: разполагащият със 1500 к.с. хиперспортен автомобил има щети от пожар!

След 500 бройки всичко  приключва! Голяма част от планираните за производство Chiron вече са доставени от Bugatti и въпреки тогавашната базова цена от 6 милиона лева, цените на употребяваните екземпляри почти не са паднали. Почти е невъзможно да се намери Bugatti Chiron за значително под 6 милиона лева. Може би с едно изключение: в момента в Щатите се продава на търг един Chiron Sport, който е значително по-евтин. Има обаче една уловка!

Червено-черното Bugatti Chiron Sport е произведено през 2019 г. и пробегът му е точно 3500 километра. Проблемът: хиперспортният автомобил с 1500 к.с. е с неремонтирана щета от пожар. Какво обаче се е случило с това Bugatti? През юли 2021 г. този Chiron Sport, който изглежда е бил притежание на доминиканския рапър „El Alfa“ е повреден вследствие на пожар. Вероятно се е касаело з аумишелн палеж. За щастие пламъците са били угасени, преди разполагащото с 1500 к.с. Bugatti да изгори напълно.

Към момента най-високата предложена цена е 600 000 лв.

Няколко месеца този Chiron е предложен за продажба от аукциона Copart. Н пръв поглед щетата не изглежда голяма. Най-зле е положението с предния ляв калник, като следи от пожара има и предния капак, предната колона и шофьорската врата. Вследствие на високата температура при пожара един от фаровете е почти стопен, освен това гумите и страничните стъкла са повредени, а шофьорската седалка е скъсана. Тъй като става дума за Bugatti, разходите по ремонта ще бъдат доста солени, а още повече е възможно да са повредени и други части. Все пак при цени на употребяваните автомобили от 6 милиона лева, ремонтът сигурно ще си струва. Най-важното е, че внушителният 8,0-литров W16 агрегат е невредим, а според хората от аукциона този Chiron дори е в движение.

В момента на написването на статията най-високата оферта е 600 000 лв. Тази цена сигурно ще се появи, тъй като дори и разходите по ремонта да са около 1 000 000 лв., маржът ще остане голям. Да не забравяме, че от Bugatti Chiron ще бъдат произведени само 500 екземпляра.

Още по темата