Продава се изгодно японски „спортист” с малък пробег

1002
2023

Въпреки ексклузивността си Subaru BRZ може да се намери доста изгодно на пазара за употребявани автомобили.

В Европа Subaru BRZ засега не се предлага – това може би ще се промени през 2023 г. На пазара за употребявани коли обаче можете да се сдобиете с модела – например с този екземпляр от Нойхарденберг.

Предлаганото тук Subaru BRZ е с първа регистрация от юли 2019 г. Оттогава спортният „японец” е имал двама собственици, като и двамата стриктно са следили, да не бъде пропуснато посещение в сервиза. С оглед на пробег от само 20.300 километра, които показва бордовият компютър, ще познаете, че лакираното в червен цвят BRZ не е бил автомобил за всеки дне. От снимките не личат сериозни следи от употреба.

Освен спортната настройка на окачването, гарант за удоволствието при BRZ е и двигателят. Както е обичайно за Subaru, за задвижването отговаря 4-цилиндров боксерен агрегат – с случая със спортното Coupe 2-литровият мотор предоставя на разположение точно 200 к.с. Първият собственик се е отказал от автоматична трансмисия за притежаващия задно задвижване автомобил, затова смяната на предавките става чрез 6-степенна механична скоростна кутия.

Рядко срещан модел със спортна нотка

BRZ е изцяло спортно настроен, затова и интересуващите се не трябва да очакват прекален лукс. Въпреки това притежаващата ниво на оборудване Sport+ японска кола предлага немалко екстри: автоматична климатична инсталация, навигационна система, отопление на предните седалки и LED-дневни светлини.

С оглед на неясното бъдеще на серията и на голямото удоволствие от шофирането, няма да е невероятно, ако скоро за модела се искат доста утопични суми. Сега обаче положението е различно: автокъща Auto-Weber GmbH иска за това BRZ 57.500 лв. – с две години гаранция. Някогашната цена като нов на „японеца” е била 72.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин