Продава се изгодна Ford Fiesta ST


6
февр.
2020

Спортно окачване, характерна визия и 182 турбо конски сили: Ford Fiesta ST предлага изключително голямо удоволствие за малко пари. Този употребяван екземпляр струва под 24 000 лв.!

Ford Fiesta ST е майстор на удоволствието сред спортните малки коли. В сравнение с ориентираното към ежедневната пригодност Polo GTI малкият модел от Кьолн се държи значително „по-хулигански“. Като употребяван автомобилът е сравнително изгоден – този ST от второто поколение е обявен за продажба с цена под 24 000 лв. Е, обявата все пак има и някои недостатъци.

Феновете обичат най-вече окачването на Fiesta ST. То е с уникално спортна настройка и позволява да вземате бързо и динамично завоите с този малък ST. При това хот-хеч-ът понякога повдига вътрешното за завоя колело. за задвижването отговаря 1,6-литров 4-цилиндров турбодвигател със 182 к.с. и 240 Нм. Той ускорява тежащия 1,2 тона  ST за 6,9 секунди от 0 до 100 км/ч. Въпреки предното задвижване, проблемите със сцеплението при ускорението не са тема. Турбодвигателят може да бъде и икономичен: според Ford средният разход е от порядъка на 5,9 л/100 км. По време на тест на AUTO BILD в планинска местност разходът бе 9 л/100 км. Иначе предната броня, 17-цоловите джанти, двойната ауспухова тръба и задният спойлер на продавания модел също са в състезателно червен цвят.

Във вътрешното пространство има седалки Recaro със силно оформени странични части и надписи ST. Автомобилът е произведен през декември 2016 г. и е един от последните преди старта на актуалното поколение на Fiesta от 2017 г. Пробегът на предлаганата версия ST е 55 619 километра, а автомобилът е от първа ръка и не е претърпявала удари. Цената на мини-спортиста от 24 000 лв. е почти на половината от цената като нов – 44 000 лв. Недостатъците на този екземпляр са липсващата сервизна книжка, бедното оборудване (липсват климатроник и кожени тапицерии на седалките). Ако това не ви притеснява, получавате голямо удоволствие от шофирането за малко пари с тази Fiesta ST.

Още по темата