Нашите съвети » Продава се златист Golf 2 в ново състояние

Продава се златист Golf 2 в ново състояние

2011
2021

Вижте този блестящ VW Golf: второто поколение на модела със златисто-сребрист лак е като нов – както отвън, така и отвътре. Пробегът му също е сензационно малък. И естествено цената не е съвсем малка.

Може би някой си го е поръчал и го е забравил: в eBay възрастта на автомобила не си личи. Колата е произведена през 1987, но е изминала само 20 124 километра.  Лакът е „Gold Metallic“ и блести като през първия ден, а кафявите тапицерии на седалките и багажникът са като излъскани. Автомобилът с три врати не е регистриран: така, че ако искате да го пробвате, ви трябват временни номера.

Иначе Golf 2 има добър имидж – произвеждан е от 1983 до 1991 и притежава отлична защита срещу корозия. В кухите пространства има толкова грес, че направо се чудим, как не е изткла в горещите лета. Иначе автомобилът от обявата няма вдлъбнатини, драскотини или подменени части. Моторизиран е с 4-цилиндровия 1,6-литров бензинов мотор със 72 к.с.

Трансмисията е 4-степенна автоматична, а задвижването – на предните колела. „Златният” Golf се нуждае от 14 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч, а максималното му темпо е 167 км/ч. Заради автоматичните скорости, разходът на гориво е малко по-висок: средно 9 л/100 км. Оборудването също сочи, че златистият Golf с малък пробег е бил притежание на пенсионер: автомобилът няма никакви екстри!

Въпреки това цената на автомобила не е съвсем малка: 12 000 евро иска продавачът за колата. В интернет поддържаните екземпляри на Golf 2 с малкия бензинов мотор се търгуват за между 3500 и 4700 евро. От друга страна скоро едва ли ще се появи точно такъв екземпляр. Златистият Golf определено би бил интересен за колекционери.

Засега продавачът не казва нищо относно сервизна книжка и разписки от ремонти. Привидно великолепното състояние и малкият пробег говорят сами за себе си, но естествено при такъв автомобил трябва да бъдат проверени долната част, окачването , ауспуховата уредба, спирачките и двигателят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин