Продава се „гледано“ Audi S8 quattro за под 14 000 лева


22
ян.
2021

В средата на 90-те години с A8 Audi най-накрая отбеляза скок в луксозния клас. Ако максималните 300 к.с. на петметровия луксозен седан не са достатъчни за клиента, базираната в Инголщат компания от 1996 г . предлагаше спортна версия с 40 к.с. отгоре, наречена S8! Версията след фейслифта от 1999 г. предлага дори 60 к.с. допълнително. В Бад Ойнхаузен (германската провинция Северен Рейн-Вестфалия) в момента се продава черно Audi S8 от 2001 г.

Офертата: поддържано Audi S8 4.2 quattro с V8 в eBay

Най-мощната 4х4 лимузина за времето си

Предложеното за продажба S8 е задвижвано от 4,2-литров V8 и петстепенна автоматична скоростна кутия. За 6,6 секунди 1,7-тонната машина ускорява от 0 до 100 км/ч, а електрониката ограничава скоростта до 250 км/ч. S8 има серийно задвижване quattro и при пускането си на пазара е най-мощната 4х4-лимузина. На пръв поглед S8 почти не се различава от базовото A8. Само страничните огледала от полиран алуминий и надписът S8 върху решетката на радиатора издават по-мощната версия. Задната част също е доста семпла с фини двойни ауспуси и червена емблема S. Типичните 18-цолови джанти Avus за съжаление липсват в конкретния екземпляр. Интериорът е облечен в светла кожа, а шофьорската седалка носи белезите на големия пробег. Отвътре автомобилът в никакъв случай не изглежда старомоден, в списъка с оборудване влизат електрически регулируеми седалки, автоматичен климатик, шибедах и паркинг сензори.

Интериорът е „облечен“ в светла кожа, декорациите от фино дърво правят атмосферата по-приятна.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА AUDI S8 4.2 QUATTRO с V8

Благодарение на алуминиевата каросерия ръждата не е проблем

По данни на продавача мощната лимузина е в добро състояние, без удари и е с поддържана редовно. TÜV е валиден до октомври 2021 г. Въпреки впечатляващия пробег от около 300 000 километра, в предлаганото Audi S8 все още трябва да има живот. Благодарение на алуминиевото купе Audi Space Frame, което за първи път беше използвано в A8, ръждата не е проблем. Перманентното задвижване на всички колела има славата на надеждно, както и двигателите. Това не прави модела по-евтин. В момента екземплярите в оригинален вид са редки и търсени. Според Classic Data цените за поддържано S8 D2 се движат в порядъка на 14 600 евро в състояние 2 и 6900 евро в състояние 3. Следователно предлаганото Audi е на справедлива цена! Никога обаче не трябва да пренебрегвате поддръжката, както и високите разходи за ГО, данъци и гориво.

Семпла задница с дискретен дизайн и двойни изпускателни тръби и червена емблема S.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин