Продава се благородно AMG с 517 к.с. и малък пробег

3005
2019

C 63 AMG Black Series е най-мощният и най-желан C-клас. Този диамантено-бял екземпляр с малък пробег е обявен за продажба

Силуетът на Coupé от среден клас, комбиниран с мощността на суперспортен автомобил – това представлява C 63 AMG Coupe на Mercedes в ексклузивния вариант „Black Series“. Мечта за почитателите на AMG и един от може би най-предпочитаните модели на Mercedes изобщо. Един специален екземпляр от тази серия е обявен за продажба: германски търговец на луксозния модели предлага това диамантено-бяло C 63 Black Series от 2012 г. с пробег от само 2000 километра! Освен, че почти не е каран, автомобилът  е оборудван с опционалния пакет Track Package, тоест със седалки тип корито и клетка срещу преобръщане. Предишният собственик на автомобила е избрал и аеродинамичния пакет (включва карбонови спойлери) – перфектен за всички, които възнамеряват да използват C-клас и на пистата). Спортната визия е завършена с черните 19-цолови джанти на AMG.

При този изключителен Benz нищо не е пестено: кожени седалки, камера за заден ход, инфотейнмънт система „Comand Online“ и дори пожарогасител – всичко е част от оборудването. Напразно ще търсите задна седалка – в този C-клас тя е спестена. И без друго фокусът при този автомобил е върху динамичните характеристики. 6,2-литровият V8 мотор на Black Series е със солидните 517 к.с. и ускорява 1,6-тонното Coupé за 4,2 секунди до темпо 100 км/ч. Трансмисията е познатата ни от други модели на AMG 7-степенна автоматична предавателна кутия Speedshift. Максималният въртящ момент е 620 Нм. Серийно топверсията на C 63 вдига 300 км/ч – това е най-бързият вариант на С-клас. А този диамантено-бял Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series от първа ръка с малък пробег и безупречна сервизна история естествено не е никак евтин: цената в обявата е 300 000 лв. Принципно моделите Black Series няма как да се намерят за под 200 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин