Продава се „бижу“ VW Passat с VR6


17
окт.
2019

Този Passat е истинска рядкост: под капака работи култовият VR6 двигател със 174 к.с. Освен това пробегът на модела е под 90 000 километра. Цената му също е разумна!

VW Passat B3 Variant бе търсен и обичан модел. Много от автомобилите вече са се разпаднали, а големите моторизации са поръчвани в хомеопатични дози. Рядко срещан е и разполагащият със 174 к.с. топмодел Passat B3 VR6. Сега в Нидерландия за продажба е обявен екземпляр с малък пробег и на добра цена!

Двама предишни собственика от две държави

VR6-двигателят се радва на култов статус сред почитателите на VW. Дебютира през 1991 г. в Passat B3. Мощността на VR-6-цилиндровия мотор е 174 к.с. от 2,8 литра работен обем и ускорява комбито за 8,6 секунди от 0 до 100 км/ч. В предлагания тук Passat Variant двигателят е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия. Това го прави особен търсен, тъй като опционалната автоматична трансмисия онема на двигателя сила и удоволствие. Изненадващ в случая е и малкият пробег на сатенено-сребристия Passat: само 87 276 километра са изминали двамата предишни собственика в Германия и Белгия. Състоянието на комбито изглежда е добро – на снимките от обявата личи, че каросерията и интериорът са като нови. Историята на автомобила е безупречна – налице са сервизната книжка, фактури от ремонти и др.

Голяма ексклузивност на добра цена

VR6-двигателят се счита за здрав при редовна поддръжка. Единствено ангренажната верига създава проблеми. Известни са и проблеми с гарнитурата на цилиндровата глава. В този случай успокояващо и трябвало да действа стриктно попълнената сервизна книжка. Недостатъкът за интересуващите се от този Passat – автомобилът се продава в Нидерландия, а търговецът иска 17 500 лв. за този Passat B3.

Още по темата

Card image cap
BITTER INSIGNIA 2.8 TURBO 4X4: Maserati-то от Рурската област

4
апр.
2017

Човекът не се отказва: Ерих Битер пусна поредния си модел. Не V8 Coupeкакто преди, а Opel Insignia за ценители. Ето и първия тест

Card image cap
Дрифтът – адски лесно нещо

2
февр.
2016

Razor Crazy Cart е името на новата играчка от САЩ. С возилото може дори да правите дрифт. Ние го изпробвахме

Card image cap
Колекционерът на странни автомобили от Изтока

21
ное.
2016

Някогашен беглец от ГДР се е посветил на колекционирането на автомобили от Източния блок. Неговата сбирка включва Lada от Съветската армия и Citroën на Хонекер

Card image cap
Клубът на супербързите: Lamborghini Veneno

27
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.