Продават W124-ка на 378 км за 120 000 лева!

0702
2020

Въпреки че е произведен преди три десетилетия, този Mercedes 300 D Turbo (W 124) изглежда като нов и е истинска сензация. От първата си регистрация през 1991 автомобилът е имал един-единствен собственик, който изобщо не го е карал – Benz-ът е едва на 378 километра! Турбодизелът е като капсула на времето – надали някъде съществува втори толкова запазен. А най-хубавото е, че колата се продава – от специалистите по класики Mechatronik, отдадени на марката Mercedes.

По данни на дилъра този 300 D Turbo е предназначен за испанския пазар и доставен на своя първи и до момента единствен собственик в края на 1991. Оттогава машината почива кротко и спокойно в гараж в Севиля. Вероятно автопаркът на собственика на W124-ката е бил толкова голям, че тя е била позабравена. Цялата история на Benz-a е документирана, налични са оригиналните регистрационни табели, както и инструментите на борда. Всичко в този автомобил е напълно оригинално. На снимките W 124 „грее“ в цвят Impala Metallic, интериорът е в безупречен вид и решен в цвят Dattel Safran. Фин акцент са дървените вложки.

„Лачен“ колкото и салона е дизеловият двигател – който от Mechatronik обещават да обслужат при покупка. Този 300 D Turbo e задвижван от редови „шестак“ с принудително пълнене, работен обем 2996 куб.см и напълно достатъчните 143 „коня“. Мощността към задните колела бива предавана посредством 4-степенен автоматик. По официални данни максималната скорост е над 200 км/ч, а ускорението 0-100 км/ч отнема около 10 сек. Този автомобил обаче е ориентиран към комфорта – на който ще се насладите в максимална степен върху кожените седалки, слушайки музика от радиото Pioneer.

На пазара за употребявани автомобили има немалко W124-ки. Екземплярите в топсъстояние обаче са рядкост. А неразличими от нови като този на снимките на практика няма. Затова той е уникален – което обяснява и цената му: 59 900 евро!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин