Продават Charger от 1969 г. на известни притежатели


19
февр.
2018

Самият Dodge Charger от 1969 г. е достатъчна причина да привлече вниманието – в този случай обаче става дума за специален модел, който ще бъде продаден на търг на 24-ти февруари във Великобритания по време на „Race Retro Classic Car Sale“. Търгът е на  Silverstone Auctions. Интересен е погледът в сервизната книжка на автомобила. Вътре има доста известни предишни собственици: холивудската звезда Брус Уилис и певецът на групата Jamiroquai Джей Кей.

Друг плюс за автомобила: предлаганият Dodge Charger е доста близък до този от филма от 1968 „Bullitt“. Блестящият черен лак, коженият интериор, който е поръчан от Джей Кей за оптимизиране на вътрешното пространство – съществуват много паралели между този екземпляр и култовия филмов автомобил.

Звездата от „Умирай трудно“ Брус Уилис е получил Charger-а като подарък от първата си жена Деми Мур и го е притежавал в продължение на десет години/ След това колата е купена от Джей Кей и е транспортирана във Великобритания.

Такъв Dodge Charger е отлична инвестиция и без световноизвестните си предишни притежатели. Автомобилите от този модел, произведени през 1969 са сред най-редките и най-търсените. По-голяма част от производството е унищожена заради култовия сериал със 145 серии „The Dukes of Hazard“. Междувременно Charger от 1969 г. се е превърнал в икона на попкултурата. До 2003 г. сред притежателите на модела е и бившият водещ от TopGear Ричард Хамънд.

Този автомобил има подробно попълнена сервизна книжка. Джей Кей например е инвестирал около 55 000 лв. в реставрирането и оптимизирането на двигателя. Той е 8,2-литров V8, комбиниран с 3-степенна автоматична трансмисия на Chrysler. Според аукционната къща автомобилът е в перфектно състояние – Джей Кей не залил пари за поддръжката му.

Очакваната от Silverstone Auctions продажна цена за този Dodge-Charger  от 1969 г. е между 110 000 и 135 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >