Ретро » Продават ултрарядко Porsche 924 Cargo

Продават ултрарядко Porsche 924 Cargo

0601
2019

Porsche 924 DP Cargo вероятно е един от най-странните представители на марката от Цуфенхаузен. Тунинг компанията DP Motorsport прави само 9 (според други източници – едва 3) бройки от този Shooting Brake, който виждате на снимките. Екземплярът от кадрите е обявен за продажба срещу сума, равняваща се приблизително на 70 000 лв.

За база е използвано Porsche 924 от 1976, което е модифицирано в DP Cargo Spec през 1986. Oт тунинг компанията „присаждат“ задна част на VW Passat, за да превърнат изгодния спортен модел в практичен „товарач“. Преработеният автомобил може да бъде определен като предшественик на днешната Panamera Gran Turismo. Вероятно представеното DP Cargo е единственото без пакета „раздувки“ на 944 – и затова дизайнът изглежда доста изчистен. За задвижването се грижи моторът със свърхпълнене и обем 2 л от 924 Turbo, който развива (едва) 170 к.с.

Автомобилът от снимките е прекарал целия си жизнен път в Стокхолм, Швеция и е регистриран като 5-местен – т.е. това е приятна екзотика, с която цялото семейство може да поеме по пътя към мечтаната дестинация за ваканцията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин