AUTO BILD България / Продават съкровищница от 700 автомобила на аукцион

Продават съкровищница от 700 автомобила на аукцион


6
фев.
2017

Ако в главата ви се върти една не особено конкретна концепция за автомобил, надали има по-подходящо място за реализирането й от предстоящия автомобилен аукцион. Аукционната къща в Минесота VanDerBrink предлага на вашето внимание повече от 700 превозни средства, събирани от Рон Хакенбергер през годините. Наличното ще бъде разпродадено до последния артикул и по предварителна информация ще се намери нещо дори за почитателите на най-необичайни автомобили.

Например, ако предпочитате малки коли, в колекцията на Рон има от цял свят, включително няколко броя Honda N600 и Z600, Crosley, един Isetta, а дори и Goggomobil. Очаква ви още Subaru 360, което също се вижда на една от снимките. Хакенбергер предлага още множество европейски класики като британски и италиански роудстъри, както и различни френски автомобили, включително повече от един Citroen DS и 2CV. Има и достатъчно от типичните големи американски класики, включващи Kaiser, Packard, и Hudson. Сред набора от ретро автомобили има и някои по-нови модело. Два от най-печално известните автомобила с вдигащи се врати, които се появяват в гаража, са DeLorean и Bricklin SV-1. Хакенбергер дори има Amphicar както и Tatra със задно разположен двигател от бившата Чехословакия. Всъщност колекцията не се ограничава само до автомобили. Няколко трактора и блъскащи се колички също са част от нея.

Дори и с цялото разнообразие в колекцията на Хакенбергер, една марка определено е ясен фаворит. Сред 700-те превозни средства на мъжа, 250 са дело на Studebaker. Това вероятно има нещо общо с факта, че според VanDerBrink Auctions първата кола на Хакенбергер е Studebaker от 1948 г. Снимките от колекцията показват много камиони Studebaker, компактни Larks и стилни Hawks. Настоящият собственик има най-малко един оригинален Avanti, проектиран от Studebaker, както и няколко файтона и бъгита.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин