Продават рядък Mercedes 190 Evo II за 370 000 лева!


13
ян.
2020

Любители на Mercedes, внимание! В Белгия в момента се продава оригинален Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II. Автомобилът се предлага от специалистите по класики Carcave в Цонховен. В началото на 90-те години от най-дивия Baby Benz са произведени едва 502 екземпляра заради хомологацията в DTM. Обявеният за продажба Mercedes е под номер 276.

По данни на Carcave Evo II Nr. 276 се отличава с редица специални характеристики – но най-важното е, че машината е запазена в оригинален вид. Боята в цвят Schwarzblau Metallic изглежда като току-що излязла от завода. Публикуваните на уебстраницата на Carcave снимки доказват перфектната грижа, с която е съхраняван автомобилът. Нито праговете, нито спойлерите, нито характерното голямо антикрило изглеждат така сякаш някога са имали контакт с камъчетата, които биват изхвърляни в трафика. Освен с изцяло кожен салон Benz-ът ще глези новия си притежател и с електрически шибедах. Благодарение на цилиндровата глава с 16 клапана и AMG Powerpack Evo II генерира могъщите 235 к.с. Те му позволяват да ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,1 сек и да достига електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч. Който се осмели да седне зад волана, трябва да се стреми оборотомерът да показва 4000 преди превключване – под тези обороти Mercedes-ът не се различава сериозно от събратята си. След тях обаче се превръща в див звяр.

Съгласно информацията в обявата първоначално автомобилът е бил предназначен за френския пазар и е прекарал голяма част от живота си в близост до Лион. През 2004 първият собственик експортира машината в Испания – тогава на 64 000 км. Когато километрите стават 66 000, двигателят е ремонтиран основно – и доказателство за това са фактурите от сервиза. В момента километражът показва 106 000 км, но въпреки това седанът изглежда като току-що излязъл от шоурума. При това всички ръководства за употреба, книжки, крикът, аварийният триъгълник, оригиналното радио и аптечката от началото на 90-те са на борда. Единственото неприятно в цялата история е цената: защото 190 Evo II ще смени собственика си срещу тлъстата сума от 185 000 евро (ок. 370 000 лв.).

Още по темата

Card image cap
4 млн. лева за прашасало Ferrari

22
мар.
2018

В продължение на цели три десетилетия легендарно алуминиево Ferrari събира прах в гараж – а днес беше продадено за колосална сума!

Card image cap
Цяло състояние за Ford Capri

11
мар.
2016

При търг във Великобритания бе продадено това Ford Capri от 1987 година. За огромна сума благодарение на оригиналното състояние!

Card image cap
Тези красиви олдтаймери навършват 50 години – Opel Rekord C

8
мар.
2016

През 1966 година са създадени едни от най-въодушевяващите автомобили, от Alfa Romeo Spider до Pontiac GTO. Тази година тези красиви класики навършват 50 години!

Card image cap
Класики с проблемен имидж: Alfa Romeo Montreal

14
юли
2017

Съществуват впечатляващи автомобили, които няма как да ви оставят равнодушни, но и които притежават катастрофален имидж. При тях удоволствието отстъпва място на разочарованието. Техните собственици рискуват всичко - дори и солидна загуба на стойност

Card image cap
Lamborghini реставрира Miura SV

14
мар.
2016

За 50-ия юбилей на Lamborghini Miura Polo Storico, отделът за класически модели на Lamborghini, с много внимание реставрира Miura SV от 1971 г.

Card image cap
Бавната смърт на вечните автомобили

29
ян.
2018

Много кандидат-йънгтаймери от 90-те години или се реставрират много трудно, или изобщо не могат да бъдат подложени на реставрация. Ето защо рано или късно те ще се превърнат в донори или ще отидат за скрап

Card image cap

В последния брой:

Архив >