Продават рядко М5 Е34 комби

1401
2020

Има няколко причини, поради които това BMW е мечта. Първо – защото е рядка версия, второ – практично е, и трето – невероятно запазено е! Този букет от качества прави предлаганото в Синсинати (щата Охайо) BMW M5 Touring (E34) изключително специално. Освен това става въпрос за автомобил, предназначен за германския пазар!

На BMW-феновете сърцето забива учестено, когато вдигнат предния капак на BMW M5 от поколението Е34. Бързият „баварец“ е задвижван от редови „шестак“, почти същия като този на легендарния „спортист“ с централно разположен мотор BMW M1. В случая с това М5 Тоuring задвижващият агрегат е върховата версия на машината S38B38 с работен обем 3,8 л. Тази модификация на агрегата генерира 340 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент. 1,75-тонното M5 Touring се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди, а електрониката спира ускорението при 250 км/ч. Сред особените „гъдели“ при автомобила е неговият скромен външен вид, който изобщо не предполага наличието на такава мощ. По данни на дилъра на BMW-та „Enthusiast Auto Group“ от М5 Е34 са направени едва 891 бройки като комби. За сравнение – общо М5 Е34 е произведено в тираж около 12 000 бройки, т.е. M5 Touring е истинска екзотика. При това моделът разполага с много практични таланти като например товарен отсек 1450 л, сваляемо задно стъкло и двоен шибедах. Естествено, при други комбита от същите години обемът за товари е доста по-голям. Но за почти расов спортен автомобил 1450 л са респектираща стойност.

Топсъстояние след реставрация

В обявата състоянието на BMW е представено като „отлично“ – автомобилът бил пазен в гараж и шофиран единствено в хубаво време. По лаковото покритие няма абсолютно никакви забележки, а интериорът изглежда като абсолютно нов. По пода няма и точка ръжда. Въпреки това в реставрация на машината са инвестирани 14 000 долара. Списъкът с оборудването е дълъг. Към 6-степенната ръчна трансмисия са добавени блокаж на диференциала, сероуправление, 18-цолови джанти, огледала BMW Motorsport, система за миене на фаровете, седалки с електрическо регулиране, сенници, аудиосистема BMW, бордови компютър и аларма. При покупка новият собственик ще получи пълния комплект ключове, книжки и ръководства за употреба. В историята на автомобила не са записани нито по-сериозни технически проблеми, нито ПТП-та. Продавачът пази единствено цената в тайна. Тя ще бъде разкрита само при персонално запитване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин