Нашите съвети » Проверка на момента: колко е разумната цена на даден употребяван автомобил?

Проверка на момента: колко е разумната цена на даден употребяван автомобил?

1109
2022

При покупка или продажба на употребяван автомобил логично възниква въпросът за разумната цена

Не само лизинговите компании се нуждаят от надеждни данни за състоянието на превозното средство в края на финансовия договор. Затова експертите на DEKRA извършват независими и надеждни оценки на автомобили, SUV, лекотоварни, ванове, мотоциклети, камиони и автобуси и за крайни клиенти. Освен това специалистите от DEKRA могат да ви помогнат с още различни по вид международно признати експертни оценки и услуги.

Като клиент получавате изгодна и професионална оценка на вашето превозно средство, без значение дали купувате, или продавате. В същото време може да се възползвате от множество допълнителни услуги, свързани с пазарната оценка на конкретното превозно средство и очакваните разходи за неговия ремонт.

В рамките на извършваните от DEKRA анализи вие получавате различна по вид информация, например технически данни на конкретния автомобил, оборудване, фактори, повишаващи стойността на колата, необходими ремонти или налични причини за намаляване на финансовата й стойност вследствие на предходни щети. В анализите могат да се вземат предвид допълнително липсващи в момента части или да се изчислят амортизации на стари щети.

Затова, когато предстои сделка, AUTO BILD България препоръчва извършване на моментна проверка в техническите пунктове на DEKRA. По време на нашия репортаж експертите отбелязаха забележки в протокола като: опушване с маслени пари в областта на шайба на колянов вал, теч на масло в областта между двигателя и скоростната кутия и повърхностно напукани задни тампони на долните носачи. Детайли, които може и да не забележите в хода на сделката. Но след това със сигурност ще усетите по джоба си. Според калкулацията на DEKRA в конкретния случай малко над 3000 лева. За щастие вече съществува надежден начин да си ги спестите.

Всички налични деформации, щети и нередности се заснемат с цифрова камера
Подробната инспекция включва и проверка на профила на гумите на автомобила
С графични матрици експертите на DEKRA разкриват и най-дребната повреда
Проблемните участъци се маркират с добре видими за фотоапарата стрелки
Нарушените линии в огледалния образ върху лака на каросерията са знак за деформация

Още по темата

ƒ