Проверка на десетте на-предпочитани употребявани коли в Германия: Mini

0706
2021

VW Golf и Tiguan, Skoda Octavia или Ford Focus са сред бестселърите при новите автомобили от години. Колко препоръчителни са тези модели като употребявани? AUTO BILD направи проверка на топ 10.

SUV-ове са на мода, но въпреки това най-продаваният автомобил в Германия си остава VW Golf. За 2020 г. има продадени около 130 000 нови автомобила. Другите четири модела на VW, които успяват да влязат в десетката са Passat, Tiguan, T-Roc и Polo.

Сред най-предпочитаните модели са също Ford Focus, Scoka Octavia, Opel Corsa, BMW Серия 3 и Mini. Не всеки обаче може да си позволи нов автомобил. Затова ние се обърнахме към доклада на TÜV за AUTO BILD и проверихме, колко надеждни и препоръчителни са десетте най-предпочитани автомобила като употребявани. Кои неща създават ядове, които проблеми се срещат доста често при техническия преглед.

Например VW Passat: актуалният Passat (Typ 3G) демонстрира значителен брой подобрения спрямо предшественика си. Проблемите с ангренажната верига най-после са минало, а сега двигателите са оборудвани с ангренажен ремък. Въпреки това при Passat винаги трябва да внимавате: той е предпочитан за служебен автомобил и нерядко е с огромен пробег. Такъв живот носи със себе си и последици.

10-то място: Mini (44 152 нови регистрации в Германия за 2020 г.) • При употребяваните Mini-та не трябва да очаквате евтини коли, тъй като култовият градски автомобил е скъп и втора ръка. За произвежданото от 2014 г. Mini (Typ F54-F57) трябва да приготвите бюджет от поне 18 000 лв. Трицилиндровите до 4/15 страдаха от слаби аксиални лагери. Междувременно би трябвало проблемът да е отстранен. Въпреки това бъдете внимателни. Освен това някои автомобили са доставени с малко количество хладилен агент в климатичната инсталация или с твърде слаби полуоски, панорамните покриви скърцат, а безключовото стартиране функционира рядко, когато в близост има мобилен телефон.

Опасности за двигателя: теч от термостатите за масло и охладителна течност и смесване на двете. При TÜV Mini се представя доста добре.

Още по темата