Проверка на десетте най-предпочитани употребявани коли в Германия: Opel Corsa


13
юни
2021

VW Golf и Tiguan, Skoda Octavia или Ford Focus са сред бестселърите при новите автомобили от години. Колко препоръчителни са тези модели като употребявани? AUTO BILD направи проверка на топ 10.

SUV-ове са на мода, но въпреки това най-продаваният автомобил в Германия си остава VW Golf. За 2020 г. има продадени около 130 000 нови автомобила. Другите четири модела на VW, които успяват да влязат в десетката са Passat, Tiguan, T-Roc и Polo.

Сред най-предпочитаните модели са също Ford Focus, Scoka Octavia, Opel Corsa, BMW Серия 3 и Mini. Не всеки обаче може да си позволи нов автомобил. Затова ние се обърнахме към доклада на TÜV за AUTO BILD и проверихме, колко надеждни и препоръчителни са десетте най-предпочитани автомобила като употребявани. Кои неща създават ядове, които проблеми се срещат доста често при техническия преглед.

Например VW Passat: актуалният Passat (Typ 3G) демонстрира значителен брой подобрения спрямо предшественика си. Проблемите с ангренажната верига най-после са минало, а сега двигателите са оборудвани с ангренажен ремък. Въпреки това при Passat винаги трябва да внимавате: той е предпочитан за служебен автомобил и нерядко е с огромен пробег. Такъв живот носи със себе си и последици.

6-то място: Opel Corsa (53 199 нови регистрации през 2020 г.) • Проблемите, създавани от Corsa E (2014 до 2019), идват от бобините на запалването. Заради ръчната спирачка има сервизна акция: тя може да се освободи неволно, а причината е в грешка на материала. При техническите прегледи Corsa се представя сравнително добре, още повече когато вземете предвид, че малкият градски автомобил принципно не се поддържа често и обстойно. При търсене на употребяван екземпляр обърнете внимание на-вече на окачването, както и на функцията на спирачките. Познати слабости на модела от Рюселсхайм са течовете на масло от двигателя и трансмисията.

Още по темата